Alhasi fájdalom további kérdés

Kedves János Az előző kérdésemben egy lehet hogy fontos információt kifelejtettem. Mégpedig azt, hogy gyermekkoromban ingaherét is diagnosztizáltak nálam. Jól gondolom, hogy ez esetben a sérv valószínűsége magasabb? Köszönöm! "Néhány hónapja enyhe diszkomfort érzetem van a jobb alhasamban. Időnként csekély duzzanatot is látok, amely nyomásra érzékeny és miután alaposabban megtapogatom később enyhe égő érzést produkál. Az emésztésem alapvetően rendben van, talán valamivel lágyabb a székletem mint korábban, de sem hasmenésem, sem szorulásom nincs. Enyhe refluxom is van, korábban protonpumpa gátlót szedtem. Néhány hónappal ezelőtt volt egy sportgyakorlat közben szúró hasi fájdalmam, elképzelhető, hogy azzal függ össze a panaszom. Ultrahang vizsgálaton voltam már kétszer is, mind hasi, mind here ultrahangvizsgálatom is volt és egy enyhe zsírosodást találtak a májamon, valamint van egy borsónyi ciszta (spermatocele) a jobb herémen. Sérvet, egyéb elváltozást nem találtak. A diszkomfort érzet mozgásra valamelyest enyhül, úgy tűnik, hogy a diclofenac is segít, ha bekenem. Nem érzek összefüggést az étkezési, vagy az anyagcsere ciklussal. Az lenne a kérdésem, hogy milyen jellegű vizsgálatot javasolna a következő lépésben? Ha jól gondolom nem tűnik tipikus gasztroenterológiai problémának, de azért szeretném az emésztőszervi problémákat kizárni

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza jobb alhasi fájdalom témában

Igen, lehet, hogy azért könnyebben, kisebb fizikai behatásra elkezd megnyílni a inguinalis sérvkapu. Érdemes pár hetet pihentetni.

Kérdés: 2016. január 28., 12:00; Megválaszolva: 2016. január 28., 15:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
jobb alhasi diszkomfort
Tisztelt Doktor Úr! 2-3 éve vissza-vissza térő furcsa érzést érzek a jobb alsó? bél? szakaszon. Talán 3 éve kezdődhetett, egy nap elkezdett...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés