Mi a betegség megnevezése?

Tisztelt Doktornő! Nem rég voltam labor vizsgálaton. Nem sikerült kiértékelni a laboreredményemet sikeresen és szeretném kérni az Ön segitségét. Aggodom hogy nagy a baj és nagyon félek. Várom mihamarabbi válaszát.Elöre is köszönöm. Tisztelettel Norbert A leleteim: vörösvérsejt süllyedés 48 mm/h * 0 - 15 GOT 43 U/L 0 - 50 GPT 65 U/L * 0 - 50 Gamma GT 263 U/L * - 55 Alkalikus foszfatáz 118 U/L 30 - 120 FIGYELEM! Referenciatartomány változás! Össz.bilirubin 5, 2 µmol/L 5, 0 - 21, 0 Direkt bilirubin 0, 6 µmol/L 0, 0 - 5, 0 Kreatin-kináz 198 U/L * - 171 Amiláz 98 U/L * 22 - 80 Karbamid 12, 6 mmol/L * 2, 8 - 7, 2 Kreatinin 264, 0 µmol/L * 53, 0 - 100, 0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) 24, 5 * 60, 0 - Húgysav 308 µmol/L 208 - 428 Glükóz 10, 4 mmol/L * 3, 5 - 6, 1 Nátrium 137 mmol/L 135 - 145 Kálium 3, 6 mmol/L 3, 2 - 5, 1 Klorid 106 mmol/L 98 - 108 Kalcium 2, 23 mmol/L 2, 20 - 2, 65 Magnézium 1, 04 mmol/L 0, 73 - 1, 06 Foszfát 1, 10 mmol/L 0, 81 - 1, 45 Összfehérje 74, 0 g/L 66, 0 - 83, 0 Albumin 45, 3 g/L 35, 0 - 52, 0 C reaktív protein 1, 94 mg/L 0, 00 - 5, 00 Koleszterin 6, 90 mmol/L * - 5, 20 Trigliceridek 3, 17 mmol/L * - 1, 70 HDL koleszterin 1, 35 mmol/L 1, 03 - LDL koleszterin 4, 49 mmol/L * 0, 00 - 3, 30 Vas 14, 2 µmol/L 12, 5 - 32, 2 Transzferrin 2, 6 g/L 1, 7 - 3, 4 Transzferrin telítettség 22 % 16 - 45 Teljes vaskötõ kapacitás 65, 8 µmol/L 42, 8 - 85, 6 Ferritin 200, 3 µg/L 20, 0 - 300, 0 TSH 3, 920 mIU/L 0, 400 - 4, 000 Total 25-OH D-Vitamin 33, 0 nmol/L * 75, 0 - 500, 0 CEA 2, 0 µg/L 0, 0 - 6, 2 Cyfra 21-1 4, 0 µg/L * 0, 0 - 3, 3 Neuron specifikus enoláz 10, 1 µg/L 0, 0 - 17, 0 Vérkép Fehérvérsejt 6, 9 Giga/L 4, 5 - 11, 5 Neutrofil 3, 09 Giga/L 1, 80 - 7, 70 Limfocita 3, 10 Giga/L 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 48 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 21 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 01 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 44, 90 % * 45, 00 - 70, 00 Limfocita 45, 00 % 20, 00 - 45, 00 Monocita 7, 00 % 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 3, 00 % 0, 00 - 4, 00 Bazofil 0, 10 % 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 3, 5 Tera/L * 4, 5 - 5, 9 Hemoglobin 101 g/L * 135 - 170 Hematokrit 0, 29 L/L * 0, 41 - 0, 51 MCV 85, 0 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 29, 2 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 344 g/L 310 - 360 Trombocita 267 Giga/L 150 - 400 MPV 9, 1 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 41, 9 fl 37, 0 - 54, 0 ---------------------------------------------

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Molnár Dóra válasza labor lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező, egy labor lelet önmagában nehezen értelmezhető, hiszen nem tudom, hogy van-e Önnek valamilyen betegsége, mik a tünetek, és esetleg milyen volt egy korábbi laboratóriumi vizsgálat eredménye. A fentiek alapján sajnos valóban van gond, a legfontosabb problémák: máj- és veseműködési zavar, valamint vérszegénység áll fenn. Vércukorszint, koleszterin- és triglicerid szint magas, D vitamin szint alacsony és a hasnyálmirigy működésben is lehet gond. A lehető leghamarabb menjen a beküldő orvoshoz a további teendők megbeszélésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. január 21., 11:54; Megválaszolva: 2016. január 21., 21:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Tisztelt WEBBeteg! 10 éve hogy egy baleset következménye képpen el kellett távolítani a lépem. A lép szerepet vállal az elhalt vörösvvérsejtek...
Herpesz vírus (vérvétel)
Tisztelt Doktornő! Most vetettel le a vért a herpeszvírusra, 2022. áprilisában. Azért vetettem le, mert ha valamilyen stressz, "idegesség" ér...
Kérdőjeles probléma
Jónapot kívánok! Előre is elnézést kérek, nem vagyok levél íráshoz szokva szóval nem biztos hogy értelmesen fogalmazok. Majdnem egy éve hogy...
Mai válaszra kérdés
Kedves dr. Baki Márta ! Sajnos nem figyelmesen olvasta el a feltett kérdéseimet, illetve nem látta a utolsó mellkas CT felvétel leírását, pedig le is...
Allergi miatt szenvedek tanácsot...
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve pollenallergiát állapítottak meg. 2 éve erősödtek fel a tüneteim, szinte éves szinten kell szednem gyógyszert, és...