Májcirrózis utolsó stádiuma

Tisztelt Dr. Úr! Édesapám nov.24-től hírtelen lerobbant, összeroppant csigolya miatt. Belgyógyászat 1 hét, infúzió, majd haza. 2 nap múlva vissza, mert nagyon fájt a gerince, dereka pontosabban. Traumatológia: 2 nap, infúzió, majd gyomorvérzés, súlyos állapotban volt. Vért kapott sokat, majd mégis éjjel meg kellett műteni. Sajnos kiderült, hogy a mája tropára van, pedig alkoholt egész életében 2 litert ha megívott. Ács volt a szakmája, sokat dolgozott veszélyes anyagokkal. ITO 3 nap, majd sebészet, majd megin ITO 2nap, mert begyorsúlt a szive. dolgot. a seb is nagyon nehezen gyógyul, már igaz csak kicsit kell kötözni, de nagyon sok víz, folyadék jött tőle legalább 3 hétig. Most itthon vagyunk, vízhajtót szed, sokat iszik. de nagyon sokat alszik, le van lassúlva. 72 órás tapaszt használ a gerince miatt. Írtak gerinc kötőt, de nem tudja még használni a seb miatt. Különben nagyon erős a szervezete mondták a kórházban, mert nem birta volna ki ezt a sok dolgot. van mikor egész jó a hangulata, van mikor úgy néz ki mint aki lüttyedt egy kicsit. Meddig lehet ezt követni, már mint időben. Nagyon sajnálom szegényt.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza májcirrhosis témában

Erre sajnos nem lehet igazán válaszolni. A zavartság és a meglassúbbodás oka lehet a májelégtelenség (nem kielégítő méregtelenítés) de akár a fájdalomcsillapító hatása is. Ha a fájdalomcsillapító elhagyható lesz, biztosan javul az állapota (a máj miatt amúgy is minél kevesebb gyógyszert kellene szednie) .

Kérdés: 2016. január 20., 18:47; Megválaszolva: 2016. január 20., 20:09

Kérdések és válaszok: Egyéb

Jogosítvány bevonása betegség miatt
Tisztelt Szakértő 2017. 08.17. én kerültem kórházba nyelőcső varix vérzéssel, amit elláttak, 7db gyűrű felhelyezésével. Utána néhány héttel...
Magas vérsüllyedés és triglicerid...
Tisztelt Doktor Nő, Válaszolva korábbi kérdésére - igyekszem napi 2 liter tiszta vizet inni, az utóbbi időben munkahelyi stressz miatt...
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése
A múltkor írtam önnek és a választ...