Gyomorfájás, hasmenés, hányinger...

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét/véleményét kérni. December 28-án vacsorára elég zsíros sülthúst ettem, éreztem is, hogy sok volt a gyomromnak, ezért másnap csak gyümölcsöt fogyasztottam.30-ára már jól voltam, így ebédeltem.Ezután megfájdult a gyomrom (gyomorszájam) , felpuffadtam. Másnapra elég rosszul éreztem magam. A gyomorfájás, hányinger, puffadás és hasmenés folyamatosan követte egymást egész nap.Enni nem tudtam semmit. Másnapra jobb lett, de evés után ugyanúgy kezdődött elölről.Napról napra jobban lettem, viszont a gyomrom elkezdett égni.Háziorvos beutalt gasztroenterológiára, ahová 14-ére kaptam időpontot. Addigra már csak a laza széklet és egy-egy pillanatnyi émelygés volt a panaszom, ezért a doktor úr nem csinálta meg a gyomortükrözést, csak gyomorrontásra gyanakodott. Azóta viszont egész napos hányinger gyötör, a székletem még mindig elég laza.Reggel a legrosszabb, evés hatására valamelyest enyhül, de el nem múlik.Rengeteget kell böfögnöm.Kértem ismét időpontot tükrözésre, de csak február 4-ére kaptam. Addig is kérném a véleményét: Mi okozhatja a tüneteimet? Mit tudok tenni, hogy enyhítsem a panaszokat? Köszönettel: B.Dóra

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza gastroenteritis témában

A panaszt tényleg okozhatta gyomor-bélhurut és ennek maradványtüneteit észlelheti még most is. A böfögés egyértelműen fokozott levegőnyelés eredménye. Ez úgy csökkenthető, ha tudatosan kerüli a levegőnyelést (lassú evés-ivás-beszéd, üres nyelések kerülése) . Egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, lassan, nyugodtan. Érdemes pre- és probiotikumot is használni néhány hétig.

Kérdés: 2016. január 19., 09:26; Megválaszolva: 2016. január 19., 13:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
Két hete hajnalban jelentkező...
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz! 2016.12.25-én reggel erős hányingerre és gyomorgörcsre ébredtem. Semmilyen...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés