Iránydiagn: Dispepsia

Tisztelt Doktor Úr! 2015 10 hó UH szerint pancreatitis chr-t véleményztek két egymást követő vizsgálaton.2014 10 hó garstroscopia neg eredményű volt.Epehólyag kicsi és deformált, kő nem látszik, fala vastagabb.Széklettenyésztés DEOEC coeliakia serologia negativ.Endomysium IgA e.a.t negativ.Transglutamináz 1, 2 Panaszaim:Szinte minden nap híg a székletem, már egy korty víztől is böfögök, étkezés után puffadás és folyamatos teltségérzet.Egyes ételek fogyasztásakor gyomorégés jelentkezik.Jobb bordaív alatt és az oldalam hátul, ill a hátam szinte állandóan fáj.Gyomorszáj, de főleg a gyomor jobb oldalán és szinte egész hasra kiterjedő fájdalmaim vannak.Gyomorremegés, idönként hidegrázás és hőhullámok, izzadás jelentkezik.Félelemérzet és étvágytalanság.Január 18.-án hasi CT re előjegyeztek, addig javasolták a probiotikum szedését, mint eddig is mióta tartanak a panaszok és a vizsgálatok.Kérném a Doktor urat válaszoljon nekem érdemes-e elmenni a CT-re vagy mit tanácsol mit tegyek.Tisztelettel várom válaszát.B.I.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza pancreatitis chr témában

Természetesen érdemes, a CT vizsgálat mutathat olyan eltérést, amit az UH nem lát, illetve alátámaszthatja krónikus hasnyálmirigy-gyulladás diagnózisát. Ha ez igazolódik, gyakori, kis étkezések, étkezésekhez emésztőenzim-pótlás (Kreon, Pnagrol...) javasolt. A böfögés viszont egyértelműen fokoztt levegőnyelés eredménye. Ez tulajdonképpen rossz szokás, gyógyszer igazán nincs rá. Tudatos odafigyeléssel, lassú, nyugodt evéssel-ivással-beszéddel, az "üres" nyelések kerülésével lehet csökkenteni, megszüntetni a panaszt.

Kérdés: 2016. január 07., 18:27; Megválaszolva: 2016. január 07., 18:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kreatin kináz
Érdellődéd
Laborlelet értékelése
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! lányom (19) 2 és fél ée vegetáriánus, s kb 8 hónapja vegán, gluténmentes és finomított cukormentes érternden él....
Ijesztő véres nyál csak reggel
Üdvözlöm, az elmúlt napokban vettem észre, hogy amikor reggel felkelek és kimegyek a fürdőszobába, ha köpök egyet akkor olyan mintha véres...
Oltás utáni mellékhatások...
Üdvözlöm! November 22.-én megkaptam a harmadik Korona vírus elleni Moderna védőoltásomat (az első kettő Sinopharm volt) és azóta egyre több...