sok vitamint szedek?

Üdvözlöm! Az volna a kérdésem, hogy a vitamin tablettákat túl lehet-e adagolni? Eurovit tablettát szedek (egyetemista életbe nem mindig fér bele a sok gyümölcs zöldség fogyasztás, és így könnyebb szinten tartani) . Emelett folyamatosan visszatérő fertőzéssel küzdök (hüvelyi) , ami miatt lactive plus probiotikumot szedek. És magneb6 álom kapszulát is szoktam szedni, a stresszes időszak miatt. Ez így már túl sok? Mindegyikben jelen vannak ugyanazon vitaminok, de mégis mindet más célból szedem. Válaszát köszönöm Tisztelettel: Noémi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza vitaminok témában

Kedves Kérdező!

Igen, a zsírban oldódó vitaminokat túl lehet adagolni. Meg kell nézni a különböző készítmények összetételét, két egyforma hatóanyagot ne szedjen: azt javasolom, hogy változatos-normál táplálkozás mellé az Eurovit+MagneB6 túl sok, egyiket hagyja el. A probiotikum szedhető, ha szükséges.

Kérdés: 2015. december 29., 21:24; Megválaszolva: 2015. december 30., 10:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Savcsökkentő melletti vitamin szedés
Tisztelt Doktor Úr! Közel egy éve szedek savcsökkentő gyógyszereket refluxra. Az elmúlt négy hónapban már csak a 20 mg Controlocot kell szednem...
Szedhetek vitamint?
Üdvözletem! Nemrég pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak nálam. Kérdésem az lenne, a lent leírt kapott gyógyszerek mellett szedhetek-e nap...
Vitamin szedés káros lehet?
Üdv! Van 3 vitamin amit napi rendszerességgel szeretnék szedni de nem tudom hogy egészséges e lenne így. acerola-C, Omega marine forte+, és magne...
Ezeket a vitaminokat/gyógyszereket...
Tisztelt Dr.nő/úr! Érzékeny a bőröm a napra ezért el kezdtem szedni Béta karotint. De emellett gyenge a szemem és farkasvakságom van, és úgy...
Paraffinolaj mellékhatásai hosszú...
Tisztelt Doktornő! Végbéltályoggal műtöttek 3 hónapja, azóta sem gyógyultam meg rendesen és a közeljövőben sem látok rá nagyobb esélyt. Azóta...