Állandó hasi fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a feltöltött szövettani leletre vonatkozik. Telejesen negatívnak tekinthető az eredmény? Mit jelent az, hogy „az oedemás lamina propriában a szokványos lymphoplamsocytoid sejtpopuláció, illetve néhány reaktív lymphoid folliculus részlet detektálható volt.”, illetve az „oedemas, egyébként szabályos vékonybél nyálkahártya részletek” és az” oedemás, egyebekben megtartott vastagbél nyálkahártya részletek.”? 2011 óta vannak panaszaim. Erre a tükrözésre sajnos teljesen panaszmentes állapotban került sor, mert a kapott időpontra hatott a Normix, Pentasa és Neurosan por kombináció. Ennyire jól évek óta nem éreztem magam. Azt gondoltam, a szövettan így is hozhat eredményt, de már bánom, hogy akkor megcsináltattam. A doktornő szerint ez rendben van. Azóta sajnos ismét megjelentek a panaszok, erős baloldali, leginkább alhasi fájdalmak, puffadás, bűzös, lágy, nagy mennyiségű széklet, bélgázosság. A fájdalom a derekamba és a combtőbe is kisugárzik. Ezek miatt állandóan szedek Bolus adstringenst vagy Neurosan port, illetve rendszeresen szedek probiotikumot is. A hasamban általában szúró érzést érzek, illetve mintha valaki belülről szorítaná a belemet, néha olyan, mintha viszketne belül. A tünetek mindig antibiotikum hatására enyhülnek, de folyton visszatérnek. Teljesen megkeserítik a mindennapjaimat. Amit eddig találtak az fruktóz malabszorpció és a laktulóz kilégzéses vizsgálat is pozitív volt. Szedtem Xylosolvot is, de a fájdalmas időszakban semmit nem ért, illetve próbálom kiiktatni az étrendemből a fruktózt, de sokat, úgy érzem ez se segít. Tudna bármit javasolni? Mit tehetnék, hogy megszűnjön az állandó fájdalom? Állandóan antibiotikumot sem szedhetek. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

A pozitív teszt laktulózzal utalhat vékonybél bakterialis kontaminációra. Erre utalhat az antibiotikumra valójavulás és a visszatérő panasz is. Ha ez áll a panaszok hátterében érdemes lehet hosszabb, akár kombinált antibiotikus kezelést alkalmazni, természetesen kombinált pre- és probiotikum alkalmazása mellett. A szövettani leletek egyébként tényleg nem mutatnak eltérést.

Kérdés: 2015. december 08., 15:27; Megválaszolva: 2015. december 10., 21:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
Sibo, gyomorsav, SIgA
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni néhány dologban: 1.) Sibo-val diagnosztizáltak, és a kezelése mellett szeretném a Sibo...
hisztamin intolerancia
Kedves Doktor úr! Hisztamin intolerancia (DAO) értékem 5,4. Kérem legyen szíves ezt véleményezni, mert már voltam orvosnál, de ő azt mondta...
Sibo diszbekteriozis
Tisztelt Doktor Úr! Amit még szeretnék kérdezni hogy az nem lehetségs hogy nem megfelelő antibiotikumot kaptam vagy nem elég ideig? Mert egyik kúra...
Sibo diszbekteriózis
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Amit még szeretnék kérdezni hogy a laktulóz kilégzési teszt az nem a sibora utal? Higy...
Sibo diszbakteriozis
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a sibo meg tud e gyógyúlni magától, illetve csak probiotikumtól antibiotikum nélkül? 8hónapja volt...