Laktózintolerancia terheléses kivzsgálat eredménye

Tisztelt Doktor Úr! Hasi panaszaim (elsősorban erős puffadás, görcsök, időnként hasmenés) a tej és a tejtermékek megvonását követően jelentősen csökkentek. Terheléses vérvizsgálatra utalt be a szakorvos, ennek eredménye a következő lett: éhgyomor - 5, 42 mmol/l, 15 perc - 5, 62 mmol/l, 30 perc - 6, 81 mmol/l, 60 perc - 5, 14 mmol/l, 90 perc - 4, 55 mmol/l, 120 perc - 5, 01 mmol/l. Sajnos csak 1 hónap múlva tudok visszamenni az orvoshoz (akkorra kaptam időpontot) , ezért szeretném Öntől megkérdezni, hogy a fentiek alapján laktózérzékeny vagyok? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza laktóz intolerancia témában

A vércukor-méréssel végzett laktóz terhelésszenzitivitása 75%, ennél a H2 kilégzési teszt biztosabb eredményt ad. Mivel az Ön esetében a vércukor-emelkedés meghaladja az 1.1 mmol/l-t, a teszt negatívnak értékelhető. Azonban a laktóz intolerancia nem abszolút igen vagy nem, bizonyos mennyiségű laktózt az intoleráns betegek is el tudnak fogyasztani.

Kérdés: 2015. december 04., 20:57; Megválaszolva: 2015. december 04., 21:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laktozintolerancia terheléses...
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi lelettel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Laktoz terheléses eredményem Glükoz O perc 5.1 Glükoz 60 perc...
laktózérzékenység adókedvezmény
Tisztelt Doktorúr! 2 hónapja voltam szájnyálkahártyáról történő mintavételen, laktózintolerancia gyanújával. A teszt eredménye bal: C allél...
intolerancia
Tisztelt Doktor Úr! Laktóz H2 kilégzéses vizsgálat eredménye a 2. órahossza végére 159 lett.0-20 között jó állítólag.Ez az érték nagyon...
Laktózérzékenység és...
Tisztelt Dr. Plósz János! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy 2015.-ben terheléses laktóz vizsgálaton kiderült a laktózérzékenységem....
Laktóz-intoleranciához genetikai...
Tisztelt Doktor Úr! 30 éves nő vagyok. Emésztési problémáim miatt jártam tavaly gasztroenterológusnál, ahol a vastagbél-tükrözés nem mutatott...