Alacsony Vas és transzferrin telítettség, normál ferritin, vashiány?

Tisztelt Doktornő! Laboreredményről szeretnék érdeklődni. Minden értékem normális tartományban van kivéve a következőket: Vas 8, 3 referenciatartomány (10, 7-32, 2) alacsony; Transzferrin 2, 6 referenciatartomány (1, 7-3, 4) ez normál; Transzferrin telítettség 13% ref.tartomány (16-45) alacsony; Teljes vaskötő kapacitás 64, 8 ref.tartomány (42, 8-85, 6) normál; Ferritin 23, 3 ref.tartomány (10-120) normál; A vérkép többi része, vörösvérsejt, fehérvérsejt, hemoglobin, stb) normál tartományban van. Egy ideje hajhullást vettem észre, valamint erőteljesebb menstruációt is ezért kértem laborvizsgálatot. Voltam hasi és nőgyógyászati UH-on is, ott is mindent rendben találtak. Ezek az értékek vashiányra utalnak, és emiatt is hullhat a hajam? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza alacsony vas szint témában

Tisztelt Kérdező!

Keresse fel a lelettel a háziorvosát. Vashiány is okozhat hajhullást és többek között hormonális problémák (pajzsmirigy működési zavar) is.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. november 06., 09:17; Megválaszolva: 2015. november 09., 18:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyaki nyirokcsomók
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina