Meg kell-e ijednem?

Tisztelt Doktor Úr! Friss vér és vizelet laboreredményem van. Az előzőhöz "elégedett" is lehetnék, mert akkor 13 csillag volt benne, a mostaniban is van tíz, de 3 új eredmény is van benne amiket eddig nem mértek és most abból egy csillagozott lett. Tehát az előzőhöz jobb lett volna. Az új mérések a vas, ami belefér a megadott értékekbe, a ferritin viszont a megadott értéknél jóval magasabb, a CRP meghatározás, ami 7.00 mg/l lett. Olvasom, hogy gyulladással, daganattal is kapcsolatban lehetnek ezek az értékek. Három hete volt egy egészségügyi kaparásom, ami előtt napokig tartó erős vérzésem volt, befolyásolhatja-e ez a ferritin értéket.Igényel-e bármilyen beavatkozást? . Mellékelem az előző és a mostani laboreredményeket. Tudom a májfunkcióim is nagyon rosszak, Legalon 70 mg gyógyszert szedek egy szemet. Mennyire, hány szemre kellene emelnem a tabletta számát vagy a hatóértéket, hogy valami eredményt is elérjek? A válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza labor témában

A Legalonnak szájon át használva sajnos jelentős hatása nincs. A ferritin magasabb értéke csak a normál érték sokszorosát meghaladóan probléma (ha magasabb, az feltöltött vasraktárakat jelez) . A 7-es CRP érték nagyon minimális gyulladás jele, nem kell miatta aggódni (még a korábbi műtét eredménye is lehet) .

Kérdés: 2015. október 09., 00:02; Megválaszolva: 2015. október 09., 08:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
eltérések a vérképben
Kedves Doktor Úr! 43 múltam, vegán életmódot folytató, káros szenvedélyektől mentes életet folytatok. Vannak autoimmun betegségeim, de eddig nem...
Laborlelet elemzése
Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt...
Laboratóriumi eredmény
Tisztelt Doktor Úr. Babát szeretnénk párommal voltam is ma Laborba,magánorvos küldött el. Eredményeimet nem igazán értem. Kérem szíves...
Kislányom labor leletenek...
Kedves Doktornő! Az alábbi kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, csatolom az ehhez szükséges vérvételi eredményt. 2 éves kislanyommal pénteken...
Hormonvizsgálat - lehet
Tisztelt Doktor úr! November eleji nőgyógyászati vizsgálatomkor az orvos megállapította, hogy abban a ciklusban véleménye szerint nem történt...