Hol kezdjem?

Tisztelt Doktor Úr! 2007-ben, első terhességem alatt kiderült, hogy pajzsmirigy beteg vagyok.Volt hideg és forró göböm is, ezért műtétre került a sor 2009. Februárjában. A műtét sikerült, minden rendben van.2011-ben ismét született egy kislányom, ezek után (nem összefüggésben és nem azonnal) elkezdett nyálkásodni a székletem, majd vér is láthatóvá vált.Gasztroenterológusnál jelentkeztem és elvégzett 2013.Februárjában egy colonoscopiás vizsgálatot, mely vizsgálat alkalmával 2.mintát vett. 1.ENYHE COLITIS CHRONICA NON SPECIFICA jeleit mutató vastagbél ny.hártya részletek figyelhetők meg, Dysplasia, malignitás, gyulladásos bélbetegség jelei nem láthatók. 2. Minimális méretű, arteficiálisan károsodott vastagbél ny.hártyarészletek figyelhetők meg, melyekben enyhe chronicus gyulladás alakult ki.Dysplasia, malignitás jelei nem láthatók. Ilyen jellegű székletem nem volt azóta sem, azonban hónapok óta hasmenésem van időnként 1-1 normálisnak mondható széklettel. A hasam nem jellemző, hogy fáj, viszont puffadok, szeles vagyok.Rendszeresen nem szedek semmilyen gyógyszert még a pajzsmirigyre sem, mert ingerült vagyok tőle a TSH-m rendben van.Endokrinológus jóváhagyta.Rendszeresen csak vitaminokat és táplálékkiegészítőket szedek.C-vit, Cal.-Mag.-D, Para protex, Ocean21. Tejet nem iszom, de kavés tejtermék előfordul az étrendemben (tejföl-ételekre, joghurt-salátára, vaj és sajt.Kenyeret nem sokat eszem, ha mégis akkor az biztosan rozsos. Sok ilyen panaszokra alapuló betegséget olvasván az lenne a kérdésem, hogy hol kezdjem a kiderítését a problémámnak? IBS-étel intolerancia-emésztési probléma vagy a pajzsmirigyem? Nem tudom melyik lehet, de szeretném kideríteni, mert elég kellemetlen. Előre is köszönöm. Tisztelettel: Molnár Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

Leírása alapján a panaszok IBS-nel felelnek meg leginkább (a korábbi szövettani leírás tulajdonképpen élettani, nem kóros) . Megoldása pre- és probiotikum tartós használata (legalább 1 hónapig) lehet, a gyakori, kis étkezések és a rendszeres testmozgás mellett. Ha nem alakul, érdemes lehet H2 kilégzési tesztet végeztetni (ez laktóz-intoleranciát illetve vékonybél bakteriális kontaminációt igazolhat) .

Kérdés: 2015. szeptember 14., 11:04; Megválaszolva: 2015. szeptember 14., 15:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Has feszülés, bélgázosság
Üdvözlöm! Olyan gondom lenne, hogy 2 napja már hogy ettem csirke pörköltet, húslevest. Aztán este később éreztem hogy mintha nem lenne rendben...
Érdemes-e további kivázsgálás?
Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Az elmúlt hónapokban nagyon erős hasi görcseim voltak, sokszor az ájulás határán voltam....
Gyomor/bélpanaszok
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül fél éve szenvedek gyomortáji, béltáji fájdalmakkal, kellemetlen érzésekkel. Ez azt jelenti, hogy nagyon erősen...
Gyomor puffadás
Tisztelt Plósz János! Tanácsot szeretnék kérni. Kb. 1 hónapja minden evés után felpuffadok. Azonban nem a beleim, hanem a gyomrom puffad fel és úgy...
üritési gondok
Tisztelt Doktorúr! Folyamatosan gázosodom és sűrűn kell szellentenem, ami hangos és székletűrítéssel jár (kemény, nem híg) . Emellett állandó...