gyomorhurut

Tisztelt doktor úr! Nekem mint kiderült gyomortükrözés során krónikus gyomorhurutom van.Ez kb 1.5 hónapja történt. Adtak rá ppi valami savcsökkentő 40 mg.semmi mást azt mondták szedjem 3 hónapig majd felezzem. Igen de mostanában utána olvastam ennek a emusol nevű savlekötönek és az összes ppi-nek azt irják elég veszélyes mert a magnézium nem tud felszivodni a szervezetben. Nekem már most vannak olyan érdekes dolgaim mint a nagyújj rángása vagy kisebbb séta után görcs a vádliban (néha) igaz idáig is fáradékyony voltam, illetve fekvéskor ritkán kicsi izomrángások. Kérdés 1: Savlekötö szedése után lehetnek iylen pszihés tünetek, görcsök, vagy ilyen inegerültség, fáradékonyság érzése? Kérdés2: Azt sem értem ha ez ilyen veszélyes gyógyszer akkor miért nem irnak fel mellé valami magnézium szert ami fel is szivodik a gyógyszer mellett s nem irritálja a gyomrot a hurut miatt? Tudna nekem ajánlani ilyen magnézium gyógyszert b6 vitaminnal pl. ami fel is szivodik és nem bántja a hurutot? kérdés3: Vagy ez csak hosszú évek során alakul ki a magnézium hiány ezért nem foglalkoznak vele? Elnézést de állami kórházban semmit nem mondanak tükröznek felirnak és utána már mehetsz is ki az ajtón és ezért kérdezem meg Önt. 1 hónapja még normális volt a magnézium szint (labor) Előre köszönöm a választ a 3 választ! Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Emozul témában

A savcsökkentők tartós, éveken keresztül való szedése okozhat magnéziumhiányt, pár hét-pár hónap nem. A savcsökkentők ezen típusai ráadásul tényleg igen biztonságosak, jelentős mellékhatások még hosszútávú szedés mellett sem jelentkeznek. A magnézium készítmények közül bármelyik használható, a B6 vitamin a jobb felszívódást segíti a készítményekben (az eredeti készítmény a MagneB6, ezt feszültség-érzés, izomgörcsök esetén érdemes lehet alkalmazni nagyobb dózisban is pár napig) .

Kérdés: 2015. augusztus 01., 17:47; Megválaszolva: 2015. augusztus 01., 20:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pecsétviaszgomba fogasztása
Laborlelet értelmezése
Labor leletek értelmezése
Vérkép, Egfr
Kreatin kináz