Mit kellene tennem?

Tisztelt Dr. Úr! Már egy féléve fennálló problémám van, amely különböző vizsgálatok nyomán a gasztroenterológiára vezettek. A kezdetekben állandó torokfájást éreztem, ami nem múlt el, utána már, amikor belekezdtem a beszédbe, akkor pedig jobban bele nyílalt a fájdalom, így pedig minden azt bizonyította, hogy refluxom van. Elmentem egy gyomortükrözésre, ahol a következőket írták a papírra a vizsgálat után: Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel Rekeszsérv, kizáródás vagy üszkösödés nélkül Status: has puha, betap. kóros resistentia, defense nincs. Gastroscopia: Oespohagus kp. tág, alsó szakasza vérbő, erodált. Cseresznyényi hiatus hernia. A fundus szabályos. A corpus és antrum területén megtartott redőzet, ép nyálkahártya. Pylorus kerek, kp. tág. A bulbus és duodenum leszálló része ép. Vélemény: Oesophagitis chr.gr.II. Hiatus hernia. Javaslat: diéta, napi 40 mg esomeprazol-Emozul adása. Azt mondta az ottani gasztroenterológus, hogy 1 hét és elfog múlni a fájdalom, már a 4. hétnél tartok, rendszeresen szedem a gyógyszert, betartom a diétát, de egyáltalán nem érzem hatását a gyógyszernek, mellette napi szinten iszom a Salvus vízet, de amint belekezdek a beszédbe, akkor jobban fáj a torkom. Az endoszkópiás vizsgálat után azt mondta, hogy ő nem látott helicobacter pylori nevű baktériumot. Ilyen esetben mit kellene tennem? FOG-orvos nem látott semmit. Vérképem megfelelő, allergia teszt negatív lett, tüdőm rendben. Nem dohányzom, egyáltalán nem fogyasztok alkoholt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza torokfájdalom témában

A helicobacter-fertőzésnek nincs igazolt kapcsolata a reflux-betegséggel, illetve a h. pylori fertőzés okozta gyulladásos jeleket lehet látni a vizsgálat során, magát a baktériumot nem. Ha refluxot gyanítunk a torokfájdalom okaként, akkor az esomeprasol 2x40mg dózisban való szedését javasolnám 3 hónapig. Ha a panasz megszűnik, akkor tényleg refluxos eredetűnek tarthatjuk, azonban ha nem változik lényegesen, akkor szinte biztos, hogy más az oka a torokfájásnak (allergológia, fül-orr-gégészet-fogászat) .

Kérdés: 2015. július 30., 12:49; Megválaszolva: 2015. július 30., 14:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mi lehet a baj?
Jonapot Azt szeretném kérdezni hogy már két hete furcsa érzés van a számba és kényszer mozgást csinálok rajta oldalra húzom. A torkom is kissé...
Zsibbadás, gyomorhullámzás
Kurkumin étrend kiegészítő...
Koleszterin csökkentés aktív...
Koleszterin szint, jó és rossz...