P3 atypusos mirigyhámsejtek, gyulladás

Kedves Doktor Úr! Legutóbbi rákszűrésem eredménye: P3 atypusos mirigyhámsejtek, gyulladás. 3 hónappal előtte P2 atypusos laphám, egy másik orvosnál pedig P3 L-SIL CIN1. Ezek előtt P2es, P3as felváltva. 2013ban tipizáltak HPV 33as a kenetemből. Azóta HPV tesztet egyik orvos sem nézett nálam. 2014ben beadattam a cervarixos HPV oltást. Az egyik orvos előjegyeztettet loop conisatios műtétre. Egy másik szerint-aki kolposzkoppal is megvizsgált-voparizaciós eljárással eltávolítaná a méhnyak kóros hámját. Ön szerint mit csináljak? Ha a loop konisatio a megoldás, akkor ott miért nincs kolposzkop vizsgálat? Honnan fogja tudni az orvos műtét közben hogy mennyi részt távolítson el, ill. hogy a metszése hol legyen a rádiófrekvenciás huroknak? Mit jelent az, hogy ha szükséges kürettázs, akkor szondavizsgálat után küretkanállal eltávolítani a méhnyak és a méhtesr nyálkahártyáját? Mikor szükséges ez? Azért kérdezem, mert még nem szültem, de szeretnék gyereket szülni. Az én esetemben el lehet halasztani Szeptemberre a műtétet, ha ez a megoldás? Köszönettel és Üdvözlettel: NK

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza loop témában

Kedves NK!

Szomorú vagyok, hogy ezt a sok kérdést a műtétet tervező kollégával nem tudja megbeszélni, hiszen igazán az Ő feladata lenne.

Vaporizációt semmiféleképpen nem javaslok, nincs belőle szövettan.

A kolposzkópos vizsgálat szükséges (a méhszájon illő eldönteni, hogy meddig ér a kóros hám - már ha van) .

Műtét közben nem lehet tudni meddig kellene pontosan vágni - milyen mélyen -, ritkán meg kell ismételni a beavatkozást.

Óvatos curettage szükséges az ilyen műtétnél.

A műtét nyugodtan halasztható szeptemberig.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. július 01., 16:25; Megválaszolva: 2015. július 21., 13:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...