dudor a koponyán

Tisztelt Doktorúr! 20 éves fiu vagyok es a fülem vonalában kb 10 centivel feljebb, az oldalsó és a felső rész talalálkozásánál találtam egy kis kb 1 centis kemény, fájdalmatlan dudort. Nagyon megijedtem hogy esetleg csontdaganat. Egész hétvégén szenvedtem, kikészültem teljesen idegileg és ma elmentem a háziorvoshoz. Onnan átküldött a sebészetre és ott azt mondta a doktor hogy valószínüleg kis kori sérülés és azért csontosodott ott be jobban. Sajnos nem tudtam megnyugodni. Koponya CT-t szükséges csináltatni Ön szerint, vagy esetleg vérvétel? Sajnos nem tudom mióta van ott. Még mindig nagyon aggódom. Kérem tanácsoljon valamit. Előre is nagyon szépen köszönöm segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Bogdán Aurél válasza dudor a koponyán témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Első körben inkább koponya röntgent kellene készíteni, hogy azon látszik-e valamilyen kóros eltérés. A fájdalmatlan 1 cm-es dudor több dolog is lehet és nem feltétlen kell daganatra gondolni. Lehet, hogy egy izomtapadási hely nőtt egy kicsit nagyobbra, lehet, hogy korábbi sérülésből van ott egy elmeszesedett vérömleny, de csontkinövés is lehet. Mielőtt nagyon megijedne keressen fel egy ortopédisi szakrendelést, ahol vizsgálatok után pontosabb választ adnak majd. Ha a röntgen nem mutat eltérést és a vizsgáló orvos úgy dönt, akkor szükséges lehet CT vizsgálat elvégzésére is.

Kérdés: 2015. június 17., 17:22; Megválaszolva: 2015. június 21., 08:04
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...