Gyomortükrözés eredménye

A mai napon voltam gyomortükrözésen és a kapott leletet nem igazán értem és nagyon izgulok, hogy nincs-e nagyobb baj. A doktor úr elmondta, hogy szövettant vettek, aminek az eredménye 2 hét múlva lesz meg. Írt fel Nolpaza nevű gyógyszert, napi egyszeri adagban. Az eszköz akadálytalanul vezethető le. A nyelőcső alsó szakaszán elvétve, 1 mm hosszúságú erosiok láthatók. Átmenet 35 cm-nél van az inverzió során jól látható nyitott cardiával és ép fundussal. A gyomorban nagy mennyiségű víztiszta secretum, az alak szabályos, a nyha. redőzet megtartott, az anguloson lokális elváltozás nem látható. Az antrum szabályos, rajta a peristaltica jól végig követhető. Az antrumban a nagygörbületi oldalon a pylorushoz közel 1 cm átmérőjű gyűrűszerű képlet van, biopszia II. A pylorus kerek, jól zár, a bulbus ép. A Vater papilláig lejutva kóros nem figyelhető meg. Mélyen a duodenumból a normál küllemű redőkből biopsziát I veszünk. End.dg: GERD LA. A., Tu. ventriculi., Tudna nekem segíteni, hogy a leírtak pontosan mit jelentenek? Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza gastroscopia témában

Hát a lelet, illetve a diagnózis-felvetés valóban nyugtalanító. A nyelőcsőben látott eltérés savas visszacsorgásra (refluxra) utal, ez nagyon gyakori, jól kezelhető állapot. Az 1 cm-es gyűrűszerű elváltozásról nem igazán tudta a vizsgáló megállapítani, hogy mi lehet, emiatt vett belőle mintát. A diagnózisok között a Tu. ventriculi gyomordaganat lehetőségét veti fel (bár a leírás azért erre nagyon nem típusos) .

Kérdés: 2015. június 09., 19:30; Megválaszolva: 2015. június 09., 19:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom