Milyen betegségre utalhatnak a vérképeredmények?

Tisztelt Dr. Plósz János! Ne haragudjon, hogy levelemmel zavarom. A labor eredményemen van egy-két normálistól eltérő adat. Ezek: - VVS átl.hgb cc. 290.0 g/l - Cholesterin 5.6 mmol/1 - HDL cholesterin 1.9 mmol/1 - LDL cholesterin 3.36 mmol/1 - Gamma GT 50 IU/L - LDH 393 IU/L - Totál bilirubin 28.4 umol/1 Mi lehet a probléma? Alkoholt egyáltalán nem iszom, nem dohányzom. Igyekszem aránylag egészségesen élni. Egy héten 2-3 alkalommal futok. Várom válaszát! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza labor témában

A vvt hgb cc. alacsonyabb szintje nem probléma, ha a többi vérkép-paraméter rendezett. A magasabb cholesterin-érték sem igazán gond, mert szerencsés, hogy a védő hatású HDL cholesterolnak is magas az értéke. A GGT, a bilirubin epeuti problémára utalhat, egy hasi ultrahang vizsgálat javasolt lenne. Összességében egyik eltérés sem ad okot komoly aggodalomra. (felmerülhet epekövesség, zsírmáj, Gilbert kór lehetősége) .

Kérdés: 2015. június 04., 14:29; Megválaszolva: 2015. június 04., 15:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
eltérések a vérképben
Kedves Doktor Úr! 43 múltam, vegán életmódot folytató, káros szenvedélyektől mentes életet folytatok. Vannak autoimmun betegségeim, de eddig nem...
Laborlelet elemzése
Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt...
Laboratóriumi eredmény
Tisztelt Doktor Úr. Babát szeretnénk párommal voltam is ma Laborba,magánorvos küldött el. Eredményeimet nem igazán értem. Kérem szíves...
Kislányom labor leletenek...
Kedves Doktornő! Az alábbi kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, csatolom az ehhez szükséges vérvételi eredményt. 2 éves kislanyommal pénteken...
Hormonvizsgálat - lehet
Tisztelt Doktor úr! November eleji nőgyógyászati vizsgálatomkor az orvos megállapította, hogy abban a ciklusban véleménye szerint nem történt...