Alacson fehérvérsej érték

Tisztelt Dr Úr! Felszívódási probléma és laktóz, fruktót, vekonybél disbacterosys-t állapítotak meg nálam tavaly. Elég sok vervételem volt és észrevettem, hogy a fehérvérsejt szintem ált 4 és 5 között mozog ami igencsak az alacsony tartományba esik. Töbnyire 4.3 és csak ritkán ennél több. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mitöl lehet és van-e rá mód hogy valami módon ez magasabb szinten legyen? Kell-e ezzel foglalkozni? Úgy tudom, hogy a fehérvérsejtek az ellenállóképességért felelősek. Továbbá 1 éve kb a szemhéjam sárgás amire a kezelőorvosom azt mondta, hogy gilbert kór lehet és egy ártalmatlan epeelfolyás miatt lehet. Ez is kb 1 éve tart. Ezzel ön szerint kell-e efoglalkozzam vagy sem? És ha igen akkor mit javasol. 1 évvel ezelött semmi ilyen próblámám nem volt. Segítségét előre is nagyon köszönöm. László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Gilbert kór témában

A 4 fölötti fehérvérsejt-szám teljesen jó, ha nincs gyulladásos aktivitás a szervezetben, nem szükséges magasabb érték. A szemhéj vagy a szemfehérje sárgás? Ez utóbbi szokott előfordulni Gilbert-kór esetén. Ez az eltérés veleszületett, az epeelválasztás enyhe fokú nehezítettségével jár, de tényleg ártalmatlan állapot. Javasolt az éhezés, a túlzott testi megerőltetés valamint a májat károsító tényezők (vegyszerek, gyógyszerek, alkohol, oldószerek) kerülése.

Kérdés: 2015. május 26., 13:59; Megválaszolva: 2015. május 26., 15:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
MAGAS BILIRUBIN SZINT....
Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm, állandó fáradsága, hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet...
Magas bilirubin és vasszint
Tisztelt Doktor Úr! 24 éves vagyok és január óta már kétszer voltam vérvételen mert kiderült, hogy méhfejlődési rendellenességem van amit...
Gyomor fájás
Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából 17 éves korom óta időszakosan visszatérő, sokszor több napon keresztül tartó hányinger gyötör. Vannak időszakok...
Zsibbadás, gyomorhullámzás
Kurkumin étrend kiegészítő...