Hogyan készüljek a hidrogén kilégzéses vizsgálatra?

Tisztelt Doktor Úr! Laktózintolerancia gyanúja miatt hidrogén kilégzéses vizsgálatra kell mennem, azonban az időpontfoglaláskor és a beutaló orvostól sem kaptam részletes tájékoztatást arról, milyen előkészületeket igényel a vizsgálat. Interneten olvastam egymásnak ellentmondó utasításokat is. A kérdésem, hogy pontosan hogyan kell készülni a vizsgálatra. Legfőképpen az érdekelne, hogy moshatok-e előtte fogat vagy öblíthetek-e szájat nem mentolos fogkrémmel, szájvízzel, vagy ezekkel sem szabad? Illetve vehetek-e be fájdalomcsillapítót fejfájásra, ha úgy alakul? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza H2 kilégzési teszt témában

Aznap lehetőleg nem kellene fogat mosni (akkor sem, ha nem mentol-tartalmú a fogkrém) , a fájdalomcsillapító szükség esetén nyugodtan használható.

A vizsgálatot megelőző héten nem szabad: szedni:

a bélmozgást befolyásoló gyógyszereket (hashajtókat, hasfogókat)

antibiotikumot, probiotikumokat

A vizsgálatot megelőzően 12 órán át nem szabad:

dohányozni, mentoltartalmú ételeket és italokat fogyasztani,

fogkrémet használni.

A teszt előtt 6 órával már nem szabad enni, vagyis éhgyomorra történik a vizsgálat.

Kérdés: 2015. április 14., 12:49; Megválaszolva: 2015. április 14., 13:13
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?