zsír bevitel epehólyag nélkül

Két éve műtöttek epehólyagra (úgyhogy előtte nem volt epegörcsöm, komolyabb epehólyag gyulladásom) . Sok apró (sárga színű kövem volt) . A műtét óta megállapítottam, hogy nagyon kell vigyáznom nem csak a zsírral, hanem az olajjal is. Szóval nem megy. Hogyan tudok felvenni 60g zsíradékot naponta ezek után, mit tudna tanácsolni? Az hogy miért nem megy azt Ön nagyon tudja ha a hasnyálmirigy a szakterülete. Nagyon is érezni ha ez a szerv túl terhelődik. A Gallmet nevű készítmény jelent megoldást de azt hiszem hosszú távon nem ajánlatos szedni, még a, még a minimum 3X1 kapszula dózisban sem.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza epehólyag-eltávolítás után témában

A gallmet fogyasztható nyugodtan tartósan is. A megoldás a gyakori, kis étkezések tartása lehet (jelenleg az epe szinte folyamatosan ürül a vékonybélbe, az epehólyag tároló funkciója esett ki) . Az, hogy olaj- vagy zsírbevitel történik, az emésztés szempontjából (és energiabevitel szempontjából is) mindegy.

Kérdés: 2015. március 31., 17:32; Megválaszolva: 2015. április 01., 07:45
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?