Menstruációs zavar, pecsételő vérzés

Tisztelt Doktor Úr! 7hónapja szültem, természetes úton kislányunkat. Minden a legnagyobb rendben volt.Elérkezett a 6hetes kontroll vizsgálat, akkor azt mondta az orvosom, hogy csinál egy rákszűrést.Ekkor még szoptattam a kislányom.Ekkor felírta a Doktor Úr az Azalia nevű fogamzásgátlót, és el is kezdtem rendesen szedni./a mai napig szedem is/ Ekkor már volt kisebb pecsételő vérzésem, de ezt a gyógyszernek tudtam be.Közben betelefonáltam a rákszűrés eredményemért és akkor közölték, hogy méhgyulladást találtak.Újabb időpontot kértem. Megjelentem a kapott időpontra./Sajnos 1hónapot kellett várnom/ Akkor már több mint 1hónapja folyamatos pecsételő vérzésem volt.Igaz fájdalmam semmi. Akkora már a tejem is elapadt. Azt mondta az orvosom szedjem továbbra is az Azalia fogamzásgátlót.Ekkor kaptam 2gyógyszert Zitrocint-t és Brexin-t. Mindet bevettem előírás szerint.Ezen a vizsgálaton megnézte a doktor úr a petefészkem, /mivel 2012ben mindkettő petefészkemből cisztát távolítottak el/ mindent megnézett és semmi rendelleneset nem talált.Ekkor azt is mondta, hogy szülés után azért huzamosabb idő mire vissza állnak a hormonok is. Azt mondta 2hónap múlva keressem fel újabb rákszűrés miatt és vizsgálat.Utána egy ideig minden rendben is volt. Múlt hónap az az február 16.án rendes menzesz 4napig. Mint régen, de 2nap elteltével újabb pecsételő vérzés ami 5napig tartott.Ebben a hónapban újra 16.án menzesz 4napig, de 2nap elteltével újra van vérzésem, de most erős, tegnap pedig már alvadt vér is volt.Keddre van időpontom az orvosomhoz. Most már azért egyre jobban aggódom, hogy mi lehet ennek az oka. Válaszát előre is köszönöm! Szép napot Kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza azalia témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján, összességében a fogamzásgátlót okolnám a még mindig fennálló vérzészavar miatt. A kérdés eldöntésében segítene ha abbahagyná a gyógyszert (természetesen így más módon védekezni szükséges ) . Ha így is megmarad a vérzészavar, úgy további kivizsgálásokról kell majd dönteni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 26., 14:16; Megválaszolva: 2015. április 06., 20:57
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás