Folyamatos alacsony vérnyomás rendszeres mozgás mellett

Tisztelt Doktornő! Reggelente rendszeresen tapasztalom hogy nehezen ébredek valamint egy fél perces ájuláshoz hasonló jelenséget észlelek. Elfehéredik minden, és elvesztem az egyensúlyomat, és meg kell kapaszkodnom valamiben. Ezt elég gyakran tapasztalom akkor is, ha mondjuk hosszabb ideig ülök valahol, és hirtelen fel kell állnom. Gyakran vagyok fáradékony, és lassúnak érzem magam. A vérnyomásom alacsony, alsó érték 38-44 körül mozog, viszont a felső érték normális, 100-110 körül van (volt rá példa, hogy 80 körül mozgott) . Tehát a két érték között nagy a különbség, ez jelenthet bármiféle problémát? Rendszeresen futok és biciklizek, továbbá versenyszerűen űzök harcművészetet. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Molnár Dóra válasza ájulásérzés témában

Kedves Kérdező, mindenképpen indokolt egy általános belgyógyászati fizikális vizsgálat, vérvétel vérkép, pajzsmirigy funkció, vese- és májfunkció tisztázására, EKG, és a leletektől függően szív ultrahang vizsgálat is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 04., 19:30; Megválaszolva: 2015. március 05., 19:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium