Rotavírus elkapható még egyszer 1 hónapon belül?

Tisztelt Dr. Balogh Andrea! Kislányom (1 éves) átesett skarláton, majd a korházban elkapta a rotavírust (hányás, hasmenés, láz) . Infúzión is volt, Én (apa) voltam Vele a kórházban! Kiütése is lett a teljes testén! 1 napja jöttünk haza! Mondható, hogy meggyógyult, de közben rajtam is kijött a rotavírus! Kérdés, hogy még egyszer elkaphatja -e a kislányom (Tőlem) ezt a rotavírust? Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Golubar Igor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza Rotavírus témában

Kedves Kérdező!

Ezt a Rotavírust nem fogja elkapni a kislánya, ezzel szemben már védett valamennyire, de más típusú Rotavírust elkaphat, mert sajnos sok változata van. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. február 26., 15:37; Megválaszolva: 2015. február 27., 19:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fél éve tartó probléma
Mérgezés , Gyomorrontás
Alacsony EGFR-epi
Covid - 3. oltáskor megfertőződés
Magas konjugált bilirubin