Miért lehet ez?

Tisztel Doktornő! Súlyom ingadozása miatt egy teljes pajzsmirigy laborvizsgálatot végeztem el. Eredményeim szerint a süllyedés értéke magas(40, 0 mm/h) . TSH értekem: 7, 6 és fT3: 6.87. Háziorvosom azt mondta ezek furcsa eredmények mert egyszerre utalnak pajzsmirigy alulműködésre és túlműködésre és, hogy a süllyedés értéke miatt testemben valamilyen gyulladásra is. Még a laborvizsgálat során ami magasabb értékem lett az az ERY (13, mg/l) valamint eGFR-EPI: 126.025. Jövőhéten megyek ultrahangra de eléggé ideges és túlaggódó típus vagyok ezért azt szeretném kérdezni Öntől, hogy mi lehet ez a betegség? Milyen követkeményei lehetnek és, hogy lehet kezelni? Köszönm válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza laboratóriumi vizsgálat témában

Kedves kérdező!

Az emelkedett TSH és fT3 szint együttesen arra utalhat, hogy az okot nem a pajzsmirigy működési szintjén kell keresni, hanem az agyalapi mirigy esetleges elváltozása áll a háttérben. Az elkészült leletekkel keresse fel az endokrinológiai szakrendelést. Megnyugtatásul annyit tudnék még hozzátenni, hogy a lelet is lehet pontatlan, annak megismétlése szóba jöhet.

Az ERY értéket ezzel a mg / l mérőszámmal nem tudom értelmezni – ERY-vel a vizelet vörösvértest tartalmát szokták rövidíteni de darabra adják meg.

Az eGFR-EPI normális értéke 90nél magasabb (nem is szokták számmal megadni) , vagyis az Ön értéke nem kóros.

Kérdés: 2015. február 04., 10:35; Megválaszolva: 2015. február 06., 16:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg