toxoplazma

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 32 hetes terhesként mindeddig 4 alkalommal nézték a laborvizsgálatok során a toxoplazma értékeket, a 12., 14., 24., és a 31. héten. Az IgG értékek sorban mind a 4 alkalommal 5, 00 U/mL volt (negatív) volt. Az IgM értékek sorban 1, 84; 2, 12; 3, 35; 3, 42 S/CO voltak (pozitív) , kis növekedést mutattak. A labor megjegyzése alapján az IgM keresztreakció miatt pozitív. Érdeklődni szeretnék, hogy ez az "állapotot" mi okozhatja, veszélyes lehet-e a babára, van-e bármilyen teendő, vagy bízhatom a kezelőorvosom megnyugtató szavaiban? Válaszát tisztelettel megköszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza toxoplasma témában

Nem tudok arra válaszolni, hogy mi a magyarázata. De a doktorának igaza van, nincs jelentősége. Ennyi idő alatt, ha valóban fertőződött volna, már lenne IgG antitestje is. A szerológia sötét verem, nagyon sok a téves eredmény. Minden, a terhesség előtt álló nőt tesztelni kellene, és akkor sokkal kevesebb esetben rendelnének feleslegesen antibiotikumokat...

Kérdés: 2015. január 28., 09:31; Megválaszolva: 2015. január 30., 17:07
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat