Refluxra gyógyszerszedés

Tisztelt Doktor Úr... Írtam már Önnek régebben reflux kérdésemmel kapcsolatban.... Jó 4 évig szedtem a napi egy 20 mg rabemant vagy Gelbrát... Tettem egy olyan kísérletet,,, hogy nem szedem a ppi-t hanem helyettesítem Quamatellel.... Napi 2 szem amit reggel és este veszek be quamatelt 40mg-os ból használ.... Ami plusz kilók voltak leadtam és nem eszek annyit mint előtte a napi egy szem 20mg rabeman szedésénél....Jelenleg 170 cm vagyok és 73 kg..Lassan két hónapja,, hogy nem szedem a ppi-t... Lehet e quamatelt szedni 40 mg-osat huzamosabb ideig napi két szemet vagyis 80 mg-ot / nap? Egyedül ami panaszom van a quamatelra,, hogy megfogja a hasamat....Úgy tudom,, hogy a Quamatel kevesebb mellékhatással bír mint pl. a rabeman vagy más ppi gyógyszer....Ön mint belgyógyász és Gasztroenterológus mi a véleménye? Köszönöm ha válaszol kérdésemre! Üdvözlettel: Lali

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Quamatel témában

Igen, a Quamatel tartós használata kevesebb kockázattal jár, a napi 80mg még használható (bár ennyi csak ZollingerEllison syndromában javasolt) , érdemes azért ezt a dózist is fokozatosan csökkenteni.

Kérdés: 2015. január 23., 21:57; Megválaszolva: 2015. január 23., 22:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés