gyógyszer hatások

Tisztelt Doktor Úr! Több hónapos huzavona után a 2012-es negatív colonoscopiát kővetően, a hasgörcsös és hasmenéses, nyákos, széklet miatt újra megtükrözték a vastag és a vékonybelemet is. Szövetmintát is vettek és a következő diagnózis született: - strukturálisan preservalt vékonybél nyálkahártya, - colon nyálkahártya fragmentumok reparatív mirigyekkel, mérsékelt intraepithelialis lymphocyta szaporulat, lymphocytas colitis lehetősége II. először 3x2 db salazopyrint szedtem, de 2, 5 nap után, (20 db) beszedését kővetően abba kellett hagynom, mert nagyon sok kellemetlen mellékhatás jelentkezett, annak ellenére, hogy a beleimnél minimális átmeneti javulást éreztem e rövid idő alatt is. Hosszú évek óta refluxom is van, napi 2 db Gebra (20 mg) tablettát szedek, illetve több szív és vérnyomás gyógyszereket. Most olyan jellegű a savtúltengésem, hogy a torkomban van a sav állandóan a gebra ellenére is. Most lecserélték a gyógyszert és a salazopírin helyett Pentasa 2 mg retard granulátumot kaptam 2x1 db szedéssel. Még nem kezdtem el, mert nagyon erősen fáj a fejem és nagyon sok a savam. Kérdésem, ez a gyógyszer is lehet olyan hatásos, mint a salazopyrin, illetve, hogy ez is okozhat gyomor panaszokat? Mit tehetnék még a javulásom érdekében? Köszönettel: Kovács Istvánné

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Lymphocytás colitis témában

A Pentasa szintén okozhat gyomorpanaszokat, bár ezeket lényegesen ritkábban teszi, mint a salazopyrin. Lymphocytás colitis esetében én a Budenofalk tabletta szedését javasolnám leginkább (ennek jelentős mellékhatása nem is várható) .

Kérdés: 2015. január 22., 13:20; Megválaszolva: 2015. január 22., 13:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés