Epekő műtét után

Tisztelt Doktor Úr! A férjemet, aki 37 éves tavaly februárban műtötték epekővel. Ezt megelőzően hasi ultrahangon, gyomor és végbél tükrözésen esett át, ahol más problémát nem találtak. Mostanában gyakran szédül, gyengeségre, haspuffadásra panaszkodik, és szorulása van (a szorulás mindig probléma volt, és a többi tünet is, de ezeket az epekőnek tulajdonítottuk) . Másik problémája, hogy mivel rendszeres véradó, mindig megjegyzik Neki, hogy túl sűrű a vére, pedig elég folyadékot fogyaszt. Milyen vizsgálatokat érdemes ilyen esetben még elvégezni? Mi állhat még ezeknek a tüneteknek a hátterében? Köszönöm a válaszát előre is.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Obstipatio témában

Az epekövesség a tünetek közül egyiket sem magyarázza, így nem csoda, ha nem szűntek meg. A magasabb haemoglobin-szint lehet alkati adottság, de éehet, mégsem elég az a folyadékmennyiség, amit elfogyaszt naponta (a nem megfelelő folyadékbevitel okozhat székrekedést, alacsonyabb vérnyomásértékeket (ez pedig szédülést) , illetve "sűrűbb" vért is. Első körben a székrekedés megoldását javasolnám (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres intenzív testmozgás, székletlágyítól átmeneti használata -Laevolac, Duphaéac sziruppal) . A haspuffadás csökkentésére ezen kívül pre- és probiotikum legalább 1 hónapos használata lehet alkalmas a székletrendezés mellett.

Kérdés: 2015. január 20., 08:42; Megválaszolva: 2015. január 20., 09:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Emésztési zavar
Dukan diétaval fogyasztottam, 22 kg-ot, orvosi segítséggel. Közben, és azóta is székelési gondjaim vannak. Egyáltalán nincs ingerem. Semmi panaszom...
Dukan diéta után krónikus...
Dukan diéta után krónikus székrekedésem alakult ki, amit a hagyományos módon nem sikerúl rendbe hoznom. A reflex teljesen elmúlt. Jól élem magam...
székrekedés
Tisztelt Doktor Úr, Azzal a promblémával szeretnék önhoz fordulni hogy huzamosabb ideje hashajtót szedtem mert anélkül akár 3-4 napig se volt...
Székrekedés 40 éve, már nem...
T. Doktor Úr! Székrekedésem leküzdésére 40 évig gyógyvizeket ittam. (Viszonylag sikeresen) 65 éves koromra, sajnos a gyógyvizek nem...
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...