polyp szövettan

Tisztelt Doktor Úr, Colonoscopia során 25 cm-es magasságból egy kb. 1 cm-es polypot távolítottak el, a szövettan az alábbi eredményt hozta: Mikroszkópos leírás: 12x7x7 mm-es szövetdarab. Félbe 2 db. Adenoma villosum et mucinosum (AV) coli sigmoidei cum dysplasia maioris gradus (RVC: 4, 1) . Megjegyzés: Az elváltozás a korábbi megjelölés szerint in situ adecarcinomának felelt meg és jelen esetben az intramucosalis elváltozás inváziójának gyanúja is felmerül és ebben az esetben az RVC 4, 3-ra módosul. Az orvos csak annyit mondott, hogy nem lett jó az eredmény, 3 hónap múlva ismételt béltükrözésre jegyzett elő. Legyen szíves megírni, hogy ez pontosan mit jelent és mire számíthatok kezelés ill. egyéb tekintetben. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza szövettan témában

A lelet azt jelenti, hogy a felszíni hámban a sejtalakok már elérték a rosszindulatú folyamat képét, de a szövettan alapján még a nyálkahártya legfelső rétegében van csak eltérés (és így az áttét-képződés esélye minimális, szinte 0) . A kontroll vizsgálat során a polyp helyéről ismételt biopsziák vételére valamint fokozott követésre számíthat.

Kérdés: 2015. január 20., 05:33; Megválaszolva: 2015. január 20., 07:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés