Nyirokcsomók

Tisztelt Doktor nő! Olyan problémával küzdök már 4 hónapja, hogy megduzzadtak a nyirokcsomók a bal illetve a jobb hónom alatt. A bal hónomban 2, míg a jobban 1. Ugyanennyi ideje nappalonként egyfolytában hőemelkedésem van (36, 9-37, 3) . Ez miatt fordultam házi orvosomhoz, aki elküldött már hasi ultrahangra, ahol mindent rendben találtak, voltam már mellkan röntgenen, itt is minden rendben volt. Ez idő alatt kétszer is voltam vérvételen, ez itt minden érték rendeben volt, volt már pajzsmirigy vizsgálat is, ez is rendben volt. Ezek után voltam hónalj ultrahangon is. Itt a diagnózis szerint: "A bal axillában egy 20X10mm-es, keskeny echoszegény kérgű, nagyrészt centrálisan echodús nyirokcsomó található (degeneratív lgl.) Pathológiás méretű vagy szerkezetű lgl. egyik oldalon sem ábrázolódik. Az axillákban egyéb kórós echoszerkezetű képlelet sem mutatható ki." Azonban az elmúlt pár napban egy újabb nyirokcsomó duzzadt meg a bal hónom alatt, közvetlen az eddigi mellet. És ez nyugtalanít most. A jobb hónom alól közben már eltűnt ami volt, a balban azonban maradtak. Ez az első 2 napban nyomásra kissé érzékeny volt, ám azóta már nyomásra sem érzékeny A kérdésem az lenne, hogy mit javasol, milyen további vizsgálatokat kéne elvégezni? (ÉN azt olvastam, hogy a két egymás mellett duzzadt nyirokcsomó egyértelműen rákos megbetegedésre utal, és valójában én ettől tartok! ) A válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza Nyirokcsomók témában

Kedves Kérdező!

A magától eltűnő nyirokcsomók nem adnak okot aggodalomra. Az ultrahang vizsgálat szerint sem volt kóros nagyságú vagy szerkezetű az a nyirokcsomó. Az a jelenség, hogy két nyirokcsomó is tapinthatóvá vált, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy daganata volna, gyulladásos folyamatokban is gyakori. Amennyiben borotválja a hónalját, helyi fertőzés léphet fel, ami érzékeny nyirokcsomó duzzanatot okozhat. Pár napos lefolyás ilyen esetben még nem nyugtalanító. Kérdéses, hogy ezek valóban nyirokcsomók-e, vagy más eredetű duzzanatok, például gyakran fordul elő hasonló tünetekkel faggyúmirigy gyulladás is, ami antibiotikumokkal visszafordítható. Ha tartósan megmaradnának a nyirokcsomók, akkor ezt az oldalt is érdemes ultrahanggal megvizsgálni.

Kérdés: 2015. január 08., 18:12; Megválaszolva: 2015. január 11., 09:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés