Sárga folt a látómezőben

Tiszelt Doktornő! Izoamil-nitrit belélegzés után, mintegy mellékhatásként gyakran jelentkezik nálam a tünet. Kb 10-15 percig egy halvány citromsárga foltot látok a látómezőm közepén, ha fehér felületre nézek. Az izoamil-nitritek hatása: hirtelen vérnyomáscsökkenés, ennek következtében emelkedett pulzus. Alapból magas vérnyomásom van (talán 140/90 az általános) . Számíthatok-e bármiféle tartós következményre? Felelősségteljes fogyasztó vagyok, ezért fordulok Önhöz segítségért, kérem vegye kérdésem komolyan. Válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza izoamil-nitrit témában

Kedves Kérdező!

A két Ön által említett szer hasonló kémiai szerkezetű, de nem egészen ugyanaz. Az izopropyl-nitrit eufóriát okozó drog, használatának következménye lehet az Ön által észlelt sárga foltok, látáscsökkenést, látótérkiesést is okozhat. Az amil-nitrát értágító hatású, ezáltal vérnyomáscsökkenést okozó pszichoaktív szer, szintén eufóriát okoz. A felelősségteljes fogyasztó fogalma ebben az esetben nem helytálló, drogot nem lehet felelősségteljesen fogyasztani. Mielőtt tartós károsodást okozna, bármelyik szert is alkalmazza, hagyja abba.

Kérdés: 2015. január 07., 18:21; Megválaszolva: 2015. január 15., 19:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat