ppi mellékhatás

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves fiatal ember vagyok! Több mint 4 éve gyomor tükrözés során savas refluxot állapítottak meg nálam..Rabyprex tablettát írtak fel rá amit több mint négy éve szedek.... Most jelenleg Rabemant szeded napi 1 szem 20mg-os tablettát.... Próbáltam már elhagyni a ppi-t vagy 2-szer 40 mg quamatelre cserélni de egyik se jött össze mert olyan állandó gyomor égésem volt.... A rabemantól jól érzem magam... Egyedül ami aggaszt az,, hogy olvastam a neten,, hogy a hosszú távon szedett ppi gyomor polipot okozhat... Ez mindenkinél okoz vagy csak okozhat? Több mint 4 éve szedem már és kezdek aggódni...... Meddig lehet Ön szerint a PPI-t szedni? És nagy e a valószínűsége,, hogy a standard dózisú ppi jelen esetbe a napi 20 mg rabeprazol hatóanyag okozhat gyomor polipot nálam..... Bevallom nem vagyok a gyógyszerek híve semmi gyógyszert nem szedek ezen kívül.... Lehet túl aggodalmas vagyok de jobban hiszek egy szakembernek mint a saját rögeszméimnek.. Kellemes Ünnepeket Kívánok És Boldog Új Esztendőt! Köszönöm ha válasszal lesz levelemre! Üdvözlettel: Lali

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza PPI témában

A tartós savgátló kezelés tényleg okozhat úgynevezett fundusmirigy-polypokat, de nem minden esetben illetve ezek különösebb jelentőséggel nem bírnak, így aggodalomra nincs ok. A tartós PPI szedés miatt azért rendszeres gastroscopos kontroll javasolt (2-3 évente) .

Kérdés: 2014. december 13., 19:16; Megválaszolva: 2014. december 13., 23:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg