Nyaki "diszkomfort" érzés

Nagyjából egy hónapja kezdtem érezni a gégém környékén valami furcsa bizsergést. Az érzés később hol itt, hol ott jelent meg az állam alatti nyirokcsomóktól egészen a kulcscsontomig. Sosem vált erős fájdalommá, és néha napokra teljesen elmúlik. Legtöbbször olyan érzésem van, mintha túl szoros ing lenne rajtam. Nyelési nehézséget nem tapasztaltam. Háziorvosom - belgyógyász - megvizsgált, készített ultrahangos vizsgálatot és volt labor is, mindkettő pajzsmirigyre fókuszálva. A labor teljesen rendben volt, mondhatni tökéletes, az UH szerint a pajzsmirigy állománya kicsit rendezetlen, de az orvos szerint ez nem gyulladás. A pajzsmirigy alulműködés tesztet itt a webbetegen kitöltöttem, negatív az eredménye. Egy éve magas a vérnyomásom, napi egy Coverex-AS (5mg) - ot szedek. Parlagfűre, fekete ürömre s még néhány fűfélére és a mogyoróra allergiás vagyok, de úgy két éve nincsenek erős tüneteim. Más betegségről nem tudok. A kérdésem az, hogy mitől lehet ez a nyaki - másként nem tudom leírni - "diszkomfort érzés? Merre lenne érdemes tovább kutakodni? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza nyaki panasz témában

Tisztelt Kérdező! Háziorvosa a pajzsmirigy vizsgálaton kívül nyilván az alapvizsgálatokat is elvégezte (fizikális vizsgálat, labor, mellkas röntgen) Fül-orr-gégészeti vizsgálat is javasolható, majd az eredmény függvényében a további vizsgálatok. A panaszok oka lelki eredetű, szorongásos zavar is lehet. (amennyiben a vizsgálatokkal szervi eltérés nem igazolódik)

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2014. október 10.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Nyaki zsibbadás mire utalhat ez?
4 napja nagyon aggaszt, hogy mi lehet a nyakammal. Fájni nem igazán fáj inkább zsibbad. Mozgatni tudom, de mivel zsibbad és néha szúródott kicsit nem nagyon...
Nyaki panaszok
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Több hónapja vannak különböző panaszaim, amelyek fájdalommal járnak. A fájdalom a tarkómból indul, amely beszűkült nyaki-mozgást...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?