Elfehéredik a mellbimbó

Tisztelt Doktornő/Úr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, amivel igazából nem tudunk mit kezdeni, és nem tudjuk milyen jellegű orvoshoz kellene mennünk, ha egyáltalán szükséges. A párom 28 éves, átlagos testalkatú férfi.Nem tudunk arról, hogy bármilyen betegsége lenne. Már évek óta tart ez a probléma nála.Egyre sűrűbben történik meg vele, hogy egyik pillanatról a másikra teljesen elfehéredik a bal mellbimbója.Teljesen hófehérré válik, ilyet még soha nem láttunk.Egyszer-egyszer volt, hogy a jobb is, de szinte mindig a bal bimbó.Nem szokott levedzeni, nem szokott piros lenni, körülötte sincs semmilyen elváltozás, nem pöttyös, csak annyi, hogy olyan természetellenesen kifehéredik. A másik gond vele az, hogy olyankor fáj is eléggé neki, rendkívül érzékennyé válik.Változó, hogy hány perc/óra múlva múlik el. Azt észrevettük, hogy teljesen mindegy, hogy meleg van, vagy hideg, mindkét esetben megtörtént már ez a mellbimbó elfehéredés. Hónaljfájdalomra is szokott panaszkodni néha.Nem tudom, hogy van-e összefüggés a kettő között. Mivel elég sokszor történnek ezek vele, aggódunk miatta, és nem tudjuk, hogy ezzel a bajjal milyen jellegű szakorvoshoz fordulhatunk. Mi okozhatja ezeket az elváltozásokat egyáltalán? Van ok az aggodalomra? Vagy nincs? Hogyan orvosolható ez a probléma? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza a mellbimbó probléma témában

Kedves Kérdező! Valószínűnek tartom, hogy a mellbimbó hirtelen elfehéredése mögött az ellátó erek görcsös összehúzódása áll, aminek egyik oka a Raynaud jelenség lehet. Jellemzően hideg vagy nedvesség váltja ki, bár ahogy írja, nem mindig hozható a hideggel összefüggésbe. Mindenesetre a párja vigyázzon, hogy melegen tartsa a mellbimbóját. Ha dohányzik, az is rossz hatással lehet a túlérzékeny erekre. Vannak bizonyos értágító, keringésjavító gyógyszerek, melyek a tünetek megelőzésében szóba jöhetnek, ezt háziorvosával, illetve reumatológus szakorvossal beszélheti meg.

Kérdés: 2014. május 12., 22:33; Megválaszolva: 2014. május 15., 22:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvétel eredménye
viszkető ujj
Kedves Doktornő! Karácsony előtt pár nappal vettem észre, hogy a jobb kezem középső ujja, ott is a második ujjperc csontja érzékeny lett, picit...
Azi Sandoz
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali retropeitonealis...