• Lehetnek ezek mélyvénás trombózis jelei?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utóbbi időben szinte minden nap bele nyilal a fájdalom a lábamba néha a karomba. A vádlimba főleg de volt már rá példa hogy a combom felső oldalába a karomon általában az alkarnál de ezek nem jelentkeznek minden nap. A vádlim néha görcsölni is szokott, de olyankor annyira fáj, hogy mozdítani sem nagyon bírom ezek általában akkor vannak ha megveszítem a lábam. Lehet izomgörcs? És ez a pár percig tartó nyilaló fájdalom ami hol itt hol jelentkezik ez utalhat trombózisra? Aggaszt ez a dolog.. főleg a mélyvénás trombózis és ennek egyik következménye a tüdőembólia. Ezek a tünetek arra utalhatnak? Nem érzek különbséget a két lábam között.. nem nagyon egyik a másiknál. Mivel lehetne esetleg megelőzni a bajt? A válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Árki Ildikó válasza a aggodalom témában

        Tisztelt Kérdező! A hol itt, hol ott jelentkező nyilalló fájdalom nem jellemző a mélyvénás trombózisra. Panaszaival forduljon háziorvosához,aki elvégzi a fizikális vizsgálatot, ha szükséges, szakorvoshoz irányítja. Az izomgörcsök oka kálium és/vagy magnézium hiány is lehet. A mélyvénás trombózissal kapcsolatos szorongásáról már írt nekünk, lehet, hogy nem látta az akkori választ, amelyben a rizikó tényezőket írtam meg:fogamzásgátló tabletta szedése, dohányzás, immobilizáció. Ezek kerülése javasolt, valamint a testsúlyfelesleg csökkentése, magas vérnyomás rendezése.Bizonyos műtétek és sérülések utáni állapotok, illetve a genetikai trombózishajlam is fokozott kockázatot jelentenek.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. január 07., 23:26; Megválaszolva: 2014. január 08., 23:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Egy hónapja jelentkeztek a tüneteim, kezdetben a jobb vádlimban érzetem fájdalmat, mely különböző megjelenésű volt. Volt hogy nyugalomban, volt hogy terhelésre fájt különböző ponton. A múlthéten viszont a...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés