Emelkedett májfunkció

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 28 éves férfi vagyok, a vérképemben néhány érték az előírtnál magasabb, segítségét szeretném kérni a kiellemzésben.Beteg nem vagyok, ez egy általános vérvételen derült ki. Eredmény Referencia tartomány Se koleszterin /összes/ 5, 76mmol/L 3, oo-5, 20 Se triglicerid 3, 31 mmol/L 0, 40-1, 70 Se bilirubi /összes/42 umol/L 5-15 Se direkt bilirubin 8 umol /L 5 Se gamma-glutamil trans ) 91 U/L 10-52 Se kreatin kináz 414 U/L 24-195 Se GPT 58 U/L 5-40 Az igazság az, hogy alkoholt évek óta rendszeresen fogyasztok munka után, de nem nagy mennyiségben.. A vérvétel előtt két nappal elfogyasztottam 2 sört és egy deci whiskyt. Másnap azaz a vérvétel előtti napon is ittam a délután folyamán 2 üveg sört. A Dr.Úr/Nő szerint okozhatta ez az értékek megemelkedését? 2 évvel ezelőtt szexuális kapcsolatot létesítettem egy hölggyel, felelőtlenségemre nem védekeztünk.Bízom benne, hogy akkor nem szedtem össze valamit.Kiegyensúlyozotnak és egészségesnek érzem magam. Előre is Köszönöm a Dr.Úr/Nő segítő válaszát! A munájához sok sikert kívánok. Üdvözlettel Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pászthory Erzsébet válasza a labor lelet témában

Kedves Betegünk! A májfunkciós értékek és a triglicerid-szint emelkedése lehet az alkoholfogyasztás következménye. Azt javaslom, hogy legalább 6 hét teljes absztinencia után ismételje meg a vizsgálatot. A két évvel ezelőtt történt védekezés nélküli aktusnak véleményem szerint ehhez semmi köze. Ha kétségei lennének, lehet szexuális úton szerzett betegségekre vonatkozóan vizsgálatot kérni a területileg illetékes nemibeteg-gondozóban, de ez a beteg költségére történik. Üdvözlettel: dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. március 23., 22:38; Megválaszolva: 2013. március 25., 09:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Beütöttem a fejem
Vérvétel eredménye