szájban lévő vasculitis, gyógyszer hatás, rákos elváltozás? kit tud ajánlani, aki összességében vizsgá

Szájszárazság, szájégés nyelvlepedék miatt 2012. szeptemberben vizsgáltak a Semmelweis Egy. Orál diagnosztikán. Javasolták immunulógiai kivizsgálásom Sjögren irányában, vérnyomás csökkentő cseréjét.Orvosom a LavestraH100 mg/25 mg (nem gyak.mellékhat: érgyulladás, szájszárazság, nyálmirigy gyulladás) Bisoprolol Sandóz5 mg vérnyomás csökkentőket, novemberben módosította: Meramyl5 mg, Lapiden1, 5 mg Bisoprol Sandóz5 mg.-re. Nov. 28-án a veszprémi korházban vért vettek immunológiai vizsgálat céljából, de ekkor már volt egy gyulladás a bal emlőbinbómban is. Aspirációs cytológia lelet csatolva.Közben délutánokra a száj és nyelv fájdalmam megerősödött, a nyelvem alatti erek kidagadtak, lilás kékes színűek, a nyelvem alatti rész pedig piros gyulladt volt, arcom bőre, ajkai kiszáradtak, ezért beszéltem az immunológussal telefonon, aki azt ajánlotta forduljak szájsebészhez. A szájsebész másnap reggel nem talált daganatra való utalást, az erekre azt mondta ilyen korban normálisak, igaz akkor még reggelente nem voltak annyira kidagadva. December közepén elkezdett fájni a torkom, Haemophilus influenzae gomba nincs, orvos Zinnat 125 mg tablettát írt fel, most még jobban fáj.Visszatérve decemberre, 20-án délután a nyelvembe és a számba egy nagyonerős fájdalmat éreztem, a kézfejem szinte feketének látszott az erektől Lefekvés után enyhült, az érsebész akit felkerestem azt írta csuklókon pulzáló ér, hasi ultrahang aneurizma keresése, az elmondott tünetekről semmi.. Mivel 12.27-én újra jelentkezett az erős fájdalom sürgősségire mentem be, ott az orvos a kezelőlapra nem írta fel, de azt mondta szerinte pszichés eredetű, hiszen depresszióval kezelnek. Az interneten ezután a tünetek alapján Raynaud betegség merült fel bennem. A helyettesítő háziorvos vérnyomás csökkentő csere helyett, a betegtájékoztatók ellenére, azt mondta huzzak mindig kesztyűt.Egy hete tompa fájdalmat érzek a bal derekamnál lévő részen, felső ajjkam belsejében piros folt, körülötte mintha az erek szétmentek volna.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza sokrétű panaszok témában

Kedves Kérdező!

Panaszai elég sokrétűek, az elváltozásokról képről nehéz véleményt mondani, de mivel már több szakorvosnál járt, szájsebésznél is több alkalommal, elfogadhatja, hogy nincs daganatos megbetegedése. Az számomra nem derült ki, hogy a Sjögren szindrómát kizárták-e. Rutin laboratóriumi vizsgálat, ha eddig nem történt volna, mindenképpen legyen.

Kérdés: 2013. január 11., 22:01 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 17:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mire szåmithatok, mik a kilåtåsaim?...
CTfelvėtelen corticalis atrophiat diagnosztizåltak nålam. Mår19 ėve gerincbeteg vagyok.2 alkalommal mūtõttek.Csavaros rögzitės is tõrtént. Låtåsom...
Mi lehet a gond?
Kedves Doktor! 3 hete kikoltoztem Londonba 2hete korulbelul egyik este nagyon nehezen kaptam levegot azota mellkasom kozepen nyomast erzek es kicsit...
Mi a bajom?
Üdvözlöm! Gyerekkorom óta küzdök a székrekedés és hasmenés váltakozásával. Mindig is fázós voltam, kezeim és lábaim hidegek. A nyári...
Mi lehet a bajom?
Kedves Doktor Ur/No. Honapok ota gyomoregesem van, amihez tarsul gyomor fajdalom, puffadas, hasmenes es szekrekedes valtakozva. Nem tudok rajonni mi...
Mi a bajom? Néha lever a viz...
Hello, azthiszem a problemam tobb dologbol tevodik ossze. Regota vannak mar IBS-hez hasonlo tuneteim. De egy ideje szekelesnel olyan erzesem van mintha valami...