Elfo eredménye mutathat jóindulatú betegséget?

Tisztelt Doktor nő! Köszönöm válaszát. Azt írta, hogy a lelet döntő többsége a határértékeken belül van. Melyek haladják meg? Én csak az M fehérjét és az albumin ürítést látom. Súlyos fertőzésem nem volt, légcsőhurutom volt utoljára tavaly tavasszal. Szedek gyógyszert (antidepresszánst és xanaxot) , mely miatt a májenzim értékeim kicsit emelkedettek szoktak lenni, Két éve szűrésen voltam, a hasi ultrahangon semmilyen eltérés nem volt. A gyógyszer mellékhatásaként gyakran száraz a torkom.Születésemtől fogva nagyon érzékeny a torkom. Ez azt jelenti, hogy hideg nem érheti, de a meleg gőzt sem bírja, rögtön begyullad. Ez nem dönt ágynak, általában néhány napon belül rendeződik, de van, hogy "betegség" érzéssel jár és szinte "folyamatos" a körforgás. Ezen kívül reggelente, ha kinyújtom az ujjaimat fájdalmat érzek, ami egy idő után elmúlik, de néha nap közben is érzem. A vérképemben nem magas eltérést a koleszterin és az LDL mutatott, illetve a süllyedésem max. 20 helyett 28, lymphocita min. 19 helyett 18, a neutrophyl max. 74% helyett 77 %, a reuma faktor negatív. Más olyan tünetet nem tudok felsorolni, ami esetleg ne merülne fel időnként másoknál is. Pl: Itt értem azt, hogy ülő munkát végzek és ettől megfájdul a hátam, nyakam. Jelenleg újabb vérvételt kértek. A neten minden-féle vérképző rendszeri rosszindulatú folyamatról olvastam az M fehérje és a monoklonális gammopátia kapcsán. Főleg a leletemre írt lambda igg monoklonalításról. Remélem azért valami más oka is lehet, ami jóindulatú és elmúlik. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza elfo témában

Kedves Kérdező!

Valóban, a monoclonalis gammopathianak lehet vérképzőszervi betegség is az oka, de nem ez az egyetlen lehetőség. Előző válaszomban csak néhány dologra kérdeztem rá szinte véletlenszerűen.

Egy ilyen eltérés esetében részletes kivizsgálásra van szüksége mind a vérképző rendszer, mind egyéb területen. Ezt csak a háziorvosa tudja koordinálni, a kapott leletek értékelése, szükség szerinti kiegészítő vizsgálatok elvégeztetése, enyhe eltérések esetében azoknak később kontrollja az ő feladata és lehetősége.

Azt javasolnám, forduljon bizalommal háziorvosához, aki el tudja küldeni a szükséges kivizsgálásra, beleértve a hematológiai kivizsgálást is.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. január 06., 10:10 ;Megválaszolva: 2013. január 08., 21:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Elfo eredménye mit mutat?
Tisztelt doktor úr/nő! Mit jelenthet a leletem? remélem semmi rosszat. ha jól látom, az értékek határon belül vannak, csak a gamma látható és...
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...