xeter1omg mellékhatása?

ez év szeptember közepétől szedek xeter 1O mg koleszeterin csokkentot. A szedést követően 1 honap mulva elvégzett vérkép eredménye rendben volt. A koleszeterin szint jó lett amájértékek, a kreatinin kináz adatok jók voltak. Egyedül a kálium érték volt magasabb (5, 34) de ezzel nem foglalkoztak. (előtte juliusban ez az adat még rendben volt, 4, 8. kb.november eleje óta izületi panaszaim jelentkeztek, jelenleg kb.3 hete nagyon erősen fáj a combtőben a combhajlitó izmom mind a két oldalon, illetve nagyon fáj a derék körüli izom is. Vérvételen a következő adataim lettek csillagosak: vörösvérsejt süllyedés: 54 mm, kálium 6, 1, C kreativ protein 3O, 76neutrofil: 71, 9, limfocita: 19, 1O. A kreatinin kináz normális, májenzimek normális. kb. 8 napja már csak fájdalomcsillapitóval tudok létezni. (apranax) Reumatológus gyulladásos gócot keres. (közvetlenül a gyógyszer szedése előtt még semmi bajom nem volt, kismedencei ultrahangon negativ, tüdőrontgen negativ) evek óta nem voltam még megfázva sem, rendszeresen mozgok, normális ntestsúlyom van, nem élek stresszesen. kérdésem: ezeket a panaszokat okozhatja e a gyógyszer (a vérsüllyedés emelkedése, K szint növekedés, izomfájdalmak) . lehetséges, hogy ezek a tunetek csak 2-3 hónap múlva jelentkeznek a gyógyszer szedését követően?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Brasnyó Pál válasza emelkedett serum Kalium szint és ízületi panaszok témában

Tisztelt Kérdező!

A statin kezelések mellékhatása lehet májfunkciós eltérés, izomkárosodás, de ezt a laborok nem mutatták. Magas kaliumszintet többek között egy következményes károsodás következtében, vesefunciós eltérések eredményeként okozhat, de vesefunkciós eredményt nem látok. Mindenesetre ez a kaliumszint magas. elsősorban amiatt, de romló izületi panaszai miatt is mihamarabbi kezelés, kivizsgálás indokolt.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2012. december 17., 00:22; Megválaszolva: 2012. december 19., 07:52
Kérdések és válaszok: Egyéb
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése
A múltkor írtam önnek és a választ...
TB ellátás lehetősége
Szegycsont körüli fájdalom