Cérnagiliszta

Tisztelt drNő/Úr Visszatérő problémám és lassan fóbiám a bélférgesség. Gyerek koromban volt cérnagiliszta fertőzésem. Elevenen él bennem a végbélviszketés kínja. Majd kb 2002 ben egyetemista koromban újra jelentkezett. Viszketett a vegbelem, mar elnezest a kifejezesert de egy wc papirral a fenekembe nyultam es ott volt elottem a kis fereg. Ezt kezeles kovette. Ez utan 2009 ben nem sokkal kisfiam szuletese. Utan ugyanezt lejatszottam. Az agynemuk 90 fokos atmosasatol kezdeve mindent atmostam ami poros es fertozott lehet. Persze kezeles az egesz csaladnak (kiveve a par hetes-honapos ujszulottet) habar mas nem panaszkodott semmilyen tunetre. Jelenleg 3-4 hete viszket az orrom. Mar idegbajosan lesem, hogy kezd- e a fenekem is viszketni. Ettol a cernagilisztatol nem lehet megszabadulni? Letezik, hogy gyerekkorom ota bennem van neha tobb neha kevesebb? Vagy allandoan ujrafertozodom? Lassan maniakus leszek. Vagy masert viszket az orrom? A csalad orvosom egybol a feregtelenitest ajanlja, es 1 szeklet vizsgalatot. Biztos leakarja nyugtatni a hipochondersegemet is. En figyelem a szekletemet de nem lattam semmi izgo mozgot rajta. Segitseg mit tegyek? Hogy tudnak mar egyszer s mindenkorra ettol megszabadulni? Sirba tesz....

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza bélférgesség témában

Kedves Kérdező!

Lehetséges, hogy Ön valóban túlzottan fél a féregfertőzéstől. Az orrviszketés azonban tényleg kísérheti a féregfertőződést, de valószínű hogy ez esetben más tünet, például az Ön által már ismert végbélviszketés is jelentkezne. Az orrviszketésnek helyi, leginkább allergiás eredete is lehet. Nem valószínű, hogy gyerekkora óta Ön folyamatosan féreggel fertőzött lenne, inkább csak az annak idején történt fertőzés hagyott mély nyomot Önben. A széklet vizsgálattal féregpete irányában egyetértek, teljes bizonyossággal akkor lehet kizárni a fertőzés fennállását, ha három egymást követő székletvizsgálat is negatív eredményt ad.

Kérdés: 2012. augusztus 26., 21:13; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 17:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom