emelkedett kálium szint

A tegnapi napon kézhez kaptam a laborvizsgálat eredményét, mely 7.9 káliumszintet mutatott ki. Naponta 7-8 liter vizet iszom, gyümölcsöt nem fogyasztok. Az elmúlt időszakban / pár hónap leforgása alatt/ 10 -12 kg-ot fogytam, a vérnyomásom rendszeresen alacsony (100/60) Korábban volt tumoros megbetegedésem, kemo illetve sugárkezelésben részesültem. (1998) Nagyon fáradékony vagyok, de aludni nem tudok. Pszichiátriai gondozás alatt is állok depresszió miatt. Érdeklődnék, hogy ezen kálium szint esetén van-e okom aggodalomra, esetleg szükségesek-e további vizsgálatok? Tavalyi évben súlyos ideggyulladásom volt, mely gyógyszerek nélkül is rendeződni látszik. Hasmenésem nincs, épp ellenkezőleg! Válaszát előre is köszönöm: Patla Tiborné

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Csuth Ágnes válasza magas kálium témában

Ilyen káliumszint mellett mielőbbi ellátásra van szüksége, mert súlyos életveszélyes ritmuszavarok alakulhatnak ki, ha a mérés eredménye jó. Okozhatja a vese elégtelen működése, gyógyszerek mellékhatása, endokrinológiai kórképek, stb.

Kérdés: 2012. április 14., 07:44; Megválaszolva: 2012. április 17., 11:57
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés