• Vérkép pontos értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Én Péter vagyok és páromnak most volt teljes vérkép vizsgálata. Ebben kérném a segitségét hogy mik mit jelentenek illetve a kettő csillagozott rész mire utalhat kell-e valami rejtett betegségre gondolni stb. Válaszát előre is köszönöm. Vérkép lelet: Megnevezés. Eredmény egység. Ref.tartomány. Státusz/Validáló Fe: 13.00umol/l. 8, 80 - 27.00. Valid LVK/számított: 57 umol/l * 28 - 27, 00. Valid Ferritin: 24ng/ml. 10-120. Valid Transferrin: 2, 79 g/l. 2, 00 - 3, 60. Valid Sol.transzf.receptor: 3, 41mg/l. 1, 90 - 4, 40. Valid log sTfR/Ferr: 2, 46* 1, 20 - 2, 00. Valid Vérkép automatával IV. Fehérvérsejt: 6, 26G/l. 4, 00 - 10, 00 Vörösvértest: 4, 64 T/l. 4, 00 - 5, 20 Haematokrit: 0, 40 L/L. 0, 36 - 0, 48 Haemoglobin: 125 g/l. 120 - 160 MCV: 87 fl. 80 - 100 MCH: 27pg. 26 - 32 MCHC: 312 g/l. 305 - 360 RDW-CV: 14% 12 - 15 Thrambocyta: 239 G/l. 150 - 400 M...(olvashatattlan): 8 fl. 7 - 11 Meutrophyl: 66% 40 - 74 Eosiniphyl: 3% <5 Lymphocyta: 24% 19 - 41 Monocyta: 5% 3 - 9 Basophyl: 1% <1 Nem azonosított sejt: 2% <5 Vérvétel:, Valid Amit fontos lehet tudnia higy volt már vese köve töbször is. Várom a válaszát lehetőleg e-mail címemre, hálás lennék érte mert a házi orvostol csak annyit kaptunk hogy a csillagizott értékekkel nem kell foglalkozni de mi még is szeretnénk tudni hogy mit is jelentenek. Tisztelettel, Üdvözlettel Péter [email protected]

        Dr. Molnár Dóra válasza a labor lelet értelmezése témában

        Kedves Péter! Az első négy érték a vas anyagcsererére vonatkozik, a vasraktárakat és a vas szállítását is beleértve, az LVK látens vaskötő kapacitást jelent- ez emelkedett kissé, vagyis a vasraktárak nincsenek teljesen feltöltve. A sol. transzfer. receptor és a log sTfR/Ferr a vasanyagcserére utaló paraméterek szintén, amennyiben jó a vasszint és a hemoglobinérték, úgy jelentőségük nincs, gyulladásos folyamat is okozhatja az eltérést néha, de erre a többi érték nem utal. A fehérvérsejtek a szervezet katonái, a vörösvérsejtek az oxigént szállítják a tüdőtől a sejtekig. A következő hat paraméter a vörösvérsejtek tulajdonságait jellemzi. Thrombocyta- magyarul vérlemezke: a vérzéscsillapításban játszik szerepet. A következő érték a vérlemeze méretét mutatja. Ezt követően a különböző fehérvérsejtek (különböző feladataik vannak a kórokozók elleni harc során) arányát mutatja a lelet. Vesekövességgel kapcsolatos adat nincs az eredmények között. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 14., 17:33; Megválaszolva: 2016. január 16., 22:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Ma voltam kardiológiai vizsgálaton. A leletből egy mondatot nem értek: “Hepar, lien nem maius” Ez rosszat jelent? Csak mert eddig mindig azt írták hogy nem tapintható. Üdvözlettel, Bognár Izabella
        Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy mielőtt a barátommal először lennénk együtt, még nem volt senkivel kontaktom, igaz lenne az, hogy előtte el kellene mennem nőgyógyászhoz csak azért hogy felírjon fogamzsgátlót vagy valamiyen...
        Üdvözlöm. Én Péter vagyok és páromnak most volt teljes vérkép vizsgálata. Ebben kérném a segitségét hogy mik mit jelentenek illetve a kettő csillagozott rész mire utalhat kell-e valami rejtett betegségre gondolni stb. Válaszát előre is...
        Nappali Kórházba járok kezelésre? Jár-e nekem naponta úti támogatás tömegközlekedésre vagy személyautóra?
        Adminisztrativ munkakörben dolgozom egy cégnél, irodai munkarendben. Nemrég egy nőgyógyászati vizsgálat során kiderült, hogy valószínűleg műtétre lesz szükségem, és lehetséges, hogy a méhem is eltávolítják a petefészkekkel...
        T.Dr.nő! Kérdésem az hogy az Astrix 100 mg kapszula szedhető-e a együtt a GOLD krill olaj kivonattal? (napi 1x, ) Sajnos, a házi orvosom nem ismeri ezt a rákolaj kivonatot, így választ sem tudott adni.(A GOLD krill kivonatra rá van írva...
        Van mód arra, hogy ne legyek regisztrálva egyetlen háziorvosnál sem? Van arra valamilyen törvény, hogy igénybe kell vennem a háziorvosi szolgáltatást? Muszáj, hogy legyen háziorvosom? Milyen ellátást kap az, akinek nincs háziorvosa?
        Colonoscopiára kell mennem. Az orvos szerint Algopirint és No-spa-t fogok kapni a vizsgálat idején a fájdalom csillapításra. Kérdeztem, hogy a kábítás mellett erre miért van szükség. Azt válaszolta, hogy a kábításra ma már nincs pénz. Én...
        Tisztelt Cím! A kérdésem a következő. Elmentem a háziorvoshoz és kértem egy vérvizsgálatot és elzavart. Nem értem úgy tudom 1 évben egyszer én is kérhetek ilyen vizsgálatot. A háziorvosnak kell fizetnie azért nem kiírja nekem ezeket a...
        Megszeretném kérdezni, ha műtéthez kell vizsgálat a háziorvost miért büntetik meg? Nekem most lesz vese műtétem mozgáskorlátozott vagyok így nem tudom megcsináltatni azokat a vizsgálatokat amit kér a kórház. Mit tegyek? Előre is...