Vérkép pontos értelmezése

Üdvözlöm. Én Péter vagyok és páromnak most volt teljes vérkép vizsgálata. Ebben kérném a segitségét hogy mik mit jelentenek illetve a kettő csillagozott rész mire utalhat kell-e valami rejtett betegségre gondolni stb. Válaszát előre is köszönöm. Vérkép lelet: Megnevezés. Eredmény egység. Ref.tartomány. Státusz/Validáló Fe: 13.00umol/l. 8, 80 - 27.00. Valid LVK/számított: 57 umol/l * 28 - 27, 00. Valid Ferritin: 24ng/ml. 10-120. Valid Transferrin: 2, 79 g/l. 2, 00 - 3, 60. Valid Sol.transzf.receptor: 3, 41mg/l. 1, 90 - 4, 40. Valid log sTfR/Ferr: 2, 46* 1, 20 - 2, 00. Valid Vérkép automatával IV. Fehérvérsejt: 6, 26G/l. 4, 00 - 10, 00 Vörösvértest: 4, 64 T/l. 4, 00 - 5, 20 Haematokrit: 0, 40 L/L. 0, 36 - 0, 48 Haemoglobin: 125 g/l. 120 - 160 MCV: 87 fl. 80 - 100 MCH: 27pg. 26 - 32 MCHC: 312 g/l. 305 - 360 RDW-CV: 14% 12 - 15 Thrambocyta: 239 G/l. 150 - 400 M... (olvashatattlan): 8 fl. 7 - 11 Meutrophyl: 66% 40 - 74 Eosiniphyl: 3% <5 Lymphocyta: 24% 19 - 41 Monocyta: 5% 3 - 9 Basophyl: 1% <1 Nem azonosított sejt: 2% <5 Vérvétel: , Valid Amit fontos lehet tudnia higy volt már vese köve töbször is. Várom a válaszát lehetőleg e-mail címemre, hálás lennék érte mert a házi orvostol csak annyit kaptunk hogy a csillagizott értékekkel nem kell foglalkozni de mi még is szeretnénk tudni hogy mit is jelentenek. Tisztelettel, Üdvözlettel Péter [email protected]

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza labor lelet értelmezése témában

Kedves Péter! Az első négy érték a vas anyagcsererére vonatkozik, a vasraktárakat és a vas szállítását is beleértve, az LVK látens vaskötő kapacitást jelent- ez emelkedett kissé, vagyis a vasraktárak nincsenek teljesen feltöltve. A sol. transzfer. receptor és a log sTfR/Ferr a vasanyagcserére utaló paraméterek szintén, amennyiben jó a vasszint és a hemoglobinérték, úgy jelentőségük nincs, gyulladásos folyamat is okozhatja az eltérést néha, de erre a többi érték nem utal. A fehérvérsejtek a szervezet katonái, a vörösvérsejtek az oxigént szállítják a tüdőtől a sejtekig. A következő hat paraméter a vörösvérsejtek tulajdonságait jellemzi. Thrombocyta- magyarul vérlemezke: a vérzéscsillapításban játszik szerepet. A következő érték a vérlemeze méretét mutatja.

Ezt követően a különböző fehérvérsejtek (különböző feladataik vannak a kórokozók elleni harc során) arányát mutatja a lelet. Vesekövességgel kapcsolatos adat nincs az eredmények között. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. január 14., 17:33; Megválaszolva: 2016. január 16., 22:56
Kérdések és válaszok: Egészségügy
Nehéz légzés
Jónapot! 21 éves 2 gyermekes anyuka vagyok 2 hete kb azt vettem észre a szívem erősen kalapál nehezen veszek levegőt néha hol az orromon nem tudom...
Általanos k
Jó Napot Kívánok, az előző válaszra írok reagálok elhihetti nem jó fizikai és lelki egészség ben vagyok mostanában 28 évesen, sajnos ennyi...
Kis mennyiségű alkohol után is...
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogy már többször fogyasztottam alkoholt ezelőtt de nem túl nagy mennyiségben, volt mikor inkább közepes...
Lelet értelmezés
Tisztelt Doktornő! Ma voltam kardiológiai vizsgálaton. A leletből egy mondatot nem értek: “Hepar, lien nem maius” Ez rosszat jelent? Csak mert...
Szüzesség
Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy mielőtt a barátommal először lennénk együtt, még nem volt senkivel kontaktom, igaz lenne az, hogy...