Félre diagnosztizálás!?

Tisztelt Hölgyem / Uram! A következő kérdéssel fordulok önhöz: 2010 év végén, egy daganatot találtak a jobb mellékvesémen, és decemberben meg is operáltak. Gyógyszeres kezelés mellett, amint tudtam (következő év febr. első munkanapján) visszamentem dolgozni. Egy ideig nem is volt gond, de 2012 augusztusában elkezdett fájni a lábam csípőtájékon. Eleinte minimális fájdalom volt, ami egyre erősödött, ezért novemberben orvoshoz fordultam. Reumatológiára utaltak be, ahonnan CT vizsgálatra küldtek, és innen jön a lényeg. A diagnoszta (vagy orvos, vagy nem tudom ki) gerincsérvet állapított meg, és egy Lombax övvel hazaküldtek. Ekkor, már nagyon erős fájdalmaim voltak. Januárban fölhívtam a reumatológust, hogy nemhogy múlna a fájdalom, de gyakorlatilag már nem tudok járni. "Ráérősen" azt javasolta, hogy menjek vissza 2 hét múlva. Mikor látta hogy járok, és megmozgatta a lábam, egy azonnali újabb CT vizsgálatot kért, melyen kiderült hogy valójában a combfej (femur) részen, patológiás törés látható, illetve gyakorlatilag egyértelműen ki is jelentették hogy ez egy csont áttét. A kérdésem az, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Hogy nem vették észre elsőre, és miért nem gyanakodtak eleve erre, és még számtalan kérdés merül föl bennem. Nem évül el ennek a dolognak a támadhatósága? Megmondom őszintén, ez már elsőre felháborított, de úgy voltam vele hogy most ez a legkisebb gondom. Csakhogy eddigre úgy elterjedt a daganat, hogy a combcsont egy jó részét, és jelentős izomzatot is el kellett távolítani, illetve eleve teljesen legyengült a lábam. 2013. Márc. operáltak, és azóta is mankóval járok, mert olyan nagyfokú volt a műtét, és épp ezért gondoltam most arra hogy ezt nem lehet ennyibe hagyni, ne kövessék el másnál is ezt a hibát. Mai napig, most is erős fájdalmaim vannak, és mint írtam nem tudok rendesen járni. Az érintett lábamat ülő helyzetben nem tudom megemelni az izom eltávolítás miatt, így el kell adnom az autómat, és automatát venni. Elnézést hogy ilyen sokat írtam. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza témában

Tisztelt Levélíró!

Az igazságügyi szakértés lehetetlen egy levélke információtartalma alapján. Amennyiben panasza van az egészségügyi ellátással kapcsolatban, a lakóhelye szerinti betegjogi képviselőhöz fordulhat. (orvosi rendelőben ki van függesztve az elérhetősége)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. február 16., 21:51; Megválaszolva: 2014. február 18., 17:10
Kérdések és válaszok: Egészségügy
Nehéz légzés
Jónapot! 21 éves 2 gyermekes anyuka vagyok 2 hete kb azt vettem észre a szívem erősen kalapál nehezen veszek levegőt néha hol az orromon nem tudom...
Általanos k
Jó Napot Kívánok, az előző válaszra írok reagálok elhihetti nem jó fizikai és lelki egészség ben vagyok mostanában 28 évesen, sajnos ennyi...
Kis mennyiségű alkohol után is...
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogy már többször fogyasztottam alkoholt ezelőtt de nem túl nagy mennyiségben, volt mikor inkább közepes...
Lelet értelmezés
Tisztelt Doktornő! Ma voltam kardiológiai vizsgálaton. A leletből egy mondatot nem értek: “Hepar, lien nem maius” Ez rosszat jelent? Csak mert...
Szüzesség
Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy mielőtt a barátommal először lennénk együtt, még nem volt senkivel kontaktom, igaz lenne az, hogy...