teljes kiőrlésű liszt

Kedves Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy a teljes kiőrlésű liszt mennyivel jobb mint a finom liszt? Úgy tudom hogy a teljes kiőrlésű búza is hízlal csak kevésbé! Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csuth Ágnes válasza szénhidrát témában

A teljes kiőrlésű liszt komplexebb szénhidrátokat tartalmaz, melyek nem okoznak olyan kifejezett inzulin-kiáramlást, lassan, elhúzódóan, tartósan lesz magasabb a vércukor, így tartósabb lesz a jóllakottság is. Természetesen a kalóriaértéke szénhidrátról lévén sz nem alacsony, de minőségileg és az említett okok miatt ez javasolt, persze ez is mértékkel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2010. június 25., 09:34 ;Megválaszolva: 2010. június 27., 18:39
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Mi a natív cukor?
Tisztelt Orvos Szakértő Úr! Hölgy! Mi a natív cukor? Natív cukor=kristalloid szénhidrát=gyorsan felszívódó szénhidrát? Előnyösebb a...
Feketeköménymag fogyasztása
Szép napot kívánok! Kérdezem, hogy a feketkömény magot (nem olajat!) , milyen napi adagolásban, és mikor célszerű fogyasztani. Köszönettel:...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
Kedves Irinyi-Barta Tünde! Én 25 éves férfi vagyok és nem rég lett hivatalosan is megállapítva Gasztroenterológus szakorvos által, hogy egyszerre...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Kedves Dr.Szabó Zsuzsanna! A POTS-ról írt cikke kapcsán kerestem meg önt. Tünetek és igazolt covid fertőzés nélkül, 2 SputnikV oltással...
Lehetséges cukorbetegség ?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tegnap este 20: 30-kor vacsoráztam 1 tányér édesburgonyát és 2 töltött csirkemellet, amely után ittam 1 pohár bort. Ma 08:...