teljes kiőrlésű liszt

Kedves Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy a teljes kiőrlésű liszt mennyivel jobb mint a finom liszt? Úgy tudom hogy a teljes kiőrlésű búza is hízlal csak kevésbé! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza szénhidrát témában

A teljes kiőrlésű liszt komplexebb szénhidrátokat tartalmaz, melyek nem okoznak olyan kifejezett inzulin-kiáramlást, lassan, elhúzódóan, tartósan lesz magasabb a vércukor, így tartósabb lesz a jóllakottság is. Természetesen a kalóriaértéke szénhidrátról lévén sz nem alacsony, de minőségileg és az említett okok miatt ez javasolt, persze ez is mértékkel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2010. június 25., 09:34; Megválaszolva: 2010. június 27., 18:39
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Mi a natív cukor?
Tisztelt Orvos Szakértő Úr! Hölgy! Mi a natív cukor? Natív cukor=kristalloid szénhidrát=gyorsan felszívódó szénhidrát? Előnyösebb a...
Laborlelet értelmezése
Kedves Doktornő, abban kérem a segítségét, hogy a csatolt leleten szereplő eltérés a CK esetében igényel-e további kivizsgálást? Ami fontos...
Vérkép, Egfr
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 34 éves férfi vagyok , 90-92 kg 175 cm. Szokásos évenkénti laborvizsgálaton voltam. Csatoltam az eredményt. (Egfr: 80.6 ...
Kérem értékelje a leletem, merre...
Kérném a leletek alapján segítsenek, lehet valami bajom? Merre induljak? Mit csináljak? Sokat stresszeltem mostanában. Rendszeresen sportoltam, de kb....
Kellemetlen mellkasi/gyomor tájéki...
Szép napot/estét tisztelt doktor úr/nő! A kérdésem a következő lenne. 1-2 éve kellemetlen dupla dobogás érzet jelentkezett a mellkasomban, ami...