Gyógyszer mellékhatás

Tisztelt Doktornő! Több, mint egy éve hasi és bélproblémáim vannak. 2016-ban eltávolították az epehólyagomat, utána nem volt vele gondom. Belgyógyászati vizsgálatokon túl vagyok, hasmenés okát nem találták. 2020. januártól kevert szorongásos depresszióra szedek reggel 10 mg Scippát, este 0,25 mg Rivotrilt. A hasmenés a reggeli, valamint a déli étkezések után jelentkezik, délután és este már nem, bármit eszem, ezért nem gondolok ételallergiára. Kérdésem: Okozhat-e a Scippa tartós hasmenést, s ha igen, hogyan építsem le, ill. mit szedhetek helyette az elvonási tünetek kivédésére?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszermellékhatás témában

Tisztelt Kérdező,

Nem jellemző, hogy tartósan hasmenés maradjon fenn a Scippa szedésekor. Ha azonban egyértelműen ennek szedésével hozható összefüggésbe, akkor érdemes lassan elhagyni, kb. 1 hónap alatt. Ha ezzel egyidejűleg csökken a tünet, ez igazolja ennek hatását. Ez esetben más gyógyszerrel érdemes próbálkozni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. június 16., 14:29; Megválaszolva: 2021. június 17., 21:59
Kérdések és válaszok: Depresszió
Mocrim + ételek
Kedves Doktornő! A pszichiáter a Mocrim nevű gyógyszert írta fel nekem, és az lenne a kérdésem, hogy ehetek-e a szedése mellett tejsavóproteint...
Felborult lelki egyensúly
Tisztelt doktornő, én egy 38. életévemben járó férfi vagyok, aki úgy gondolja, hogy depresszió tüneteit mutatja a saját magán, persze ez csak az...
Antidepresszáns csere?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot...
Lamolep indokolatlan szedése
Tisztelt Doktornő! Közel egy éve saját megfontolásból mentem el pszichiátriára kivizsgáltatni magam, mivel tartottam tőle, hogy a viselkedéssel...
Tudat alatti depresszió
Üdvözlöm. 44 éves nő vagyok. Egészen kislány korom óta szorongó alkat vagyok. Majd az érettségi után ki is robbant belőlem pánik formájában. De...