Fiatal demencia

Üdvözlöm,a kérdésem az lenne,hogy a lányom fél éve szenved abban ,hogy fontos dolgogat elfelejt ,régi dolgokra is alig emlékszik.Egyéb tünete nincs a háziorvos depressio gyanujával utalta MRI re.Hét éve vagy terhes vagy szoptat a gyekek életkora 7,éves négy és fél éves és a legkisebb 21 hónapos aki a mai napig is szopik.Elküldték MRI vizsgálatra ami a sok mocorgás miatt alig értelmezhető de egy pontban ezt írták: A diffuzio-súlyozottmérés alapján a kortikális gátlás látható,mely szimetrikus, a parieto-occipitalis tónusú,a temporális lebenyek is érintettek.Az volt a vélemény,hogy CJD felvetödik.A családban volt ilyen beteg a férjem féltestvére apárol,és neki a nagynénjének is ez a betegsége volt.Kérdezném,hogy lehetséges ez a betegsége? Vagy lehet a szoptatástól is.EEg vizsgálatot is csináltak csak még az eredményre várunk.Azért kérdezném Önt mert ez a várakozás borzasztó. Előre is köszönöm a válaszát .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Memóriazavar diagnózisa témában

Tisztelt Kérdező,

Ha felmerült a CJD betegség lehetősége, akkor-feltételezem, - további vizsgálatokra fogja küldeni a kezelőorvosa, vagy neurológusa.

Általánosságban azt tudom mondani, hogy a depresszió, a stressz, a kimerültség is okozhat memória problémákat. A szoptatásról nem gondolnám ugyanezt.

Üdvözlettel:

Dr Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. február 11., 19:23; Megválaszolva: 2020. február 11., 19:43
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések