Szertralin hatásának kezdete

Tisztelt doktornő! Szorongásos depresszióm és szociális fóbiám van. 100 mg szertralint szedtem, de saját hibámból 6-7 napig kihagytam a szedését. Most elkezdtem újra szedni, 200 mg-ot írt fel az orvos. A kérdésem az lenne, hogy mikor várható a gyógyszer újbóli hatásának kezdete? 6-7 nap kihagyás elég ahhoz, hogy olyan biokémiai állapot alakuljon ki, mintha nem is szedtem volna a gyógyszert? Egyébként a 6-7 napban visszatért a depresszió és a szorongás. Köszönettel: Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza antidepresszáns hatása témában

Tisztelt Kérdező,

Az a tapasztalat, hogy ilyen esetben kevesebb idő kell a gyógyszer hatásának visszatéréséhez, mint korábban. Praktikusan néhány nap után már várható. Ha beállt a hatás, kezelője - gondolom, - csökkenteni fog az adagon.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. július 08., 19:54; Megválaszolva: 2015. július 09., 11:05
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések