Cymbalta hatékonysága

Tisztelt Doktornő! Gyógyszerváltás alatt voltam Escitil helyett Cymbalta. Egy hétig fél Escitil és egy szem címbalta, illetve xanax. Most már csak a 30-as cymbalta. A papírjára az van írva, hogy ez a kezdő adag, amit általában 60-ra emelnek, A 60-as a terápiás dózis, vagy az is előfordulhat, hogy elég a 30-as? A doktoromhoz majd csak később van időpontom. De gondolom ő majd tájékoztatást nyújt erről, de azért szeretném kikérni doktornő véleményét is. Az Escitilt elég sokáig szedtem (kb. 3 hónap) , próbálkoztam vele, de nem igazán volt hatásos, de azért jobban voltam mint előtte. Ez már jelentheti azt, hogy hozzászoktam, vagy ha megtalálom a számomra megfelelő gyógyszert, akkor nyugodtam le tudom majd fokozatosan rakni? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza antidepresszáns hatása témában

Tisztelt Kérdező,

A terápiás adag egyénenként eltérő lehet, mint ahogy az is, hogy mennyi idő után kezd el hatni a gyógyszer, és mennyire hatékony. Az, hogy jobban volt az Escitiltől, azt jelenti, hogy hatott a gyógyszer, - csak nem kielégítő mértékben. A Cymbaltát lehet majd emelni, ha szükséges, de természetesen a kezelőorvosával egyeztetve.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. december 31., 11:21; Megválaszolva: 2016. január 01., 17:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas