Miért nem kívánom a szexet?

Tisztelt Szakértő! 33 éves nő vagyok, van egy férjem és két gyermekem. A problémám az, hogy kb. 3 éve egyáltalán nem kívánom a szexuális együttlétet, hetente kb. 2 alkalommal vagyunk együtt a férjemmel, de én mindig csak az ő kedvéért teszem, számomra ez olyan, mint egy kötelesség, alig várom, hogy letudjam. Vele őszintén megbeszéltük ezt, ő tisztában van mindennel, és ez így neki sem jó, mert tudja, hogy nekem ez csak egy kötelesség, és őt is zavarja, hogy nekem nem jó, ő sem élvezi így, mert neki fontos, hogy nekem is jó legyen. Mindenképpen szeretnénk utánajárni, hogy mi lehet ennek az oka és megoldást keresni a problémánkra. Annyit még hozzátennék, mert lehet, hogy esetleg számít valamit, hogy engem 5 éve súlyos depresszióval, szociális fóbiával, szorongó személyiségzavarral, generalizált szorongással diagnosztizáltak. Öngyilkossági kísérlet miatt voltam kórházban, a kórházi távozás után még egyszer voltam kontrollon a pszichiáternél, akihez előtte is jártam havonta, viszont a kontroll után már nem mentem többször, mert akkor nem láttam értelmét. Ezután (4 éve) kijöttünk külföldre, mert a férjem kijött dolgozni és én nem bírtam azt, hogy külön legyen a család, ezért kijöttem én is a kisfiammal utána. Sajnos ettől a helyzettől még rosszabbra fordult az állapotom, nagyon szeretnék haza költözni, mert itt nem találom a helyem, nem nekem való ez a külföldi lét, még inkább befordít az, hogy itt kell élnem, de sajnos egyelőre nem tudunk haza költözni. Itt nincs lehetőségem eljárni pszichiáterhez, mert nincs a környéken magyar orvos. Szeretném, ha megírná véleményét arról, hogy mi lehet az oka a szexuális problémámnak illetve, ha tanácsot adna, hogy hova fordulhatnánk ennek a problémának a megoldására. Köszönettel

Dr. Árki Ildikó válasza szexuális probléma témában

Tisztelt Kérdező!

Minden bizonnyal levelében leírt betegségei okozzák a jelenlegi problémáját. Bizonyára Ön is tudja, hogy a depresszió egyik tünete az örömtelenség, a szexuális élet zavara. Javaslom, hogy forduljon pszichiáterhez.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. szeptember 05., 13:14; Megválaszolva: 2014. szeptember 06., 15:21
Kérdések és válaszok: Depresszió
Dulsevia abbahagyàsa
Kedves Dr. Pálvölgyi Rita! 1,5 ève lett egy depressziós betegsègem ami mára úgy èrzem megszűnt. Azóta szedem a dulsevia 30 mg os gyógyszert heti...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...
Depresszió alapon , öngyilkossági...
Régóta kezeletlen depresszióval élt, a férje halála után akaratlan sírás "rohamok" miatt kapott gyógyszert. Állapota idolegesen javult, majd egy...
Antidepresszáns csere?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot...
Lamolep indokolatlan szedése
Tisztelt Doktornő! Közel egy éve saját megfontolásból mentem el pszichiátriára kivizsgáltatni magam, mivel tartottam tőle, hogy a viselkedéssel...