Metformin vs. kecskeruta

Tisztelt Doktornö/Ur! PCOS-s vagyok es metformint ajanlott az endokrinologus. Szeretnek lehetöleg termeszetes gyogymodokat alkalmazni, ezert mivel a metformin a kecskeruta szarmazeka, ezzel a gyogynövennyel probalkoznek. Kerdesem, hogy Ön ajanlja-e, van-e benne valamilyen tapasztalat es hogy milyen adagban kell a teat fogyasztani (azaz mennyi metformin mennyi kecskerutanak felel meg) . Valaszat elöre is köszönöm!

Dr. Felszeghy Enikő válasza metformin témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a kérdésére nem tudok válaszolni, mert orvosként a gyógyszerek hatásával foglalkozom és nem a gyógynövényekével, de feltételezem, hogy a tea mennyisége sem fokozható bármilyen adagban, ezért azt javasolnám, hogy a forgalmazókat kérdezze meg a maximálian fogyasztható mennyiségről. A PCO kezelésében azért a gyógyszeres terápia mellett az életmódváltás is nagy szerepet játszik, de ezt Ön egész biztosan tudja.

Áldott ünnepeket kívánok, sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2010. december 08., 09:58 ;Megválaszolva: 2010. december 09., 20:37
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...
Ajánlás kérése
Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami jobb lábba sugárzik a lábfejemig. A...
IR gyanú, laboreredmény
Tisztelt Hölgyem! Segítségét szeretném kérni a laboreredményemmel kapcsolatban, melyet IR gyanú miatt ajánlottak...